De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Katten zijn hygiënische dieren en houden ervan om hun eigen vacht te verzorgen. Meestal is het daarom niet nodig om te wassen. Maar in sommige gevallen ontkom je er niet aan. Als je kat bijvoorbeeld mee naar kattenshows gaat, wil je dat ze er op en top uit ziet.

Leren

Het is belangrijk dat jouw kat het wassen leert. Leer het haar al als kitten. Het is moeilijk om een volwassen kat te leren dat ze rustig moet blijven bij een wasbeurt. Dus voorkom stress bij je kat door het haar langzaam te leren en veel te belonen.

Shampoo

Gebruik voor de wasbeurt speciale kattenshampoo. De huid van katten is heel anders dan de mensenhuid. Mensenshampoo is dus niet geschikt, omdat het de huid te veel ontvet. Een speciale kattenshampoo koop je bij de dierenspeciaalzaak.

Drogen

Je kunt de kat gewoon laten opdrogen, maar pas dan wel op voor tocht en kou. Je kunt ook drogen met een handdoek of föhn. Leer dit wel aan, want veel katten schrikken van het geluid. Föhn niet te warm en niet te dichtbij, dat is namelijk pijnlijk.

 

TIP: verzorging

Borstel van tevoren

Borstel je kat voor de wasbeurt. Als de vacht net geborsteld is en geen klitten heeft, kun je de shampoo beter in masseren. De klitten zouden door het wassen ook alleen maar erger worden. Dus eerst borstelen, dan wassen.

TIP: verzorging

Verwijder de klitten

Mocht je kat onverhoopt klitten in haar vacht hebben, knip deze er dan voorzichtig uit. Als je de klit eruit probeert te kammen, kan dit pijn doen. De volgende keer zal je kat zich dan waarschijnlijk verzetten tegen een borstelbeurt.

TIP: voeding

Geef gezondheidsvoeding

Geef je kat een gezondheidsvoeding speciaal voor de huid en vacht . Deze voeding zorgt ervoor dat de vacht meer zal glanzen. Misschien is het dan niet meer noodzakelijk om je kat te wassen, omdat ze al glanst van zichzelf.

 

TIP: verzorging

Vacht goed uitspoelen

 

Zorg ervoor dat je de shampoo goed uitspoelt. Resten van shampoo kunnen namelijk jeuk veroorzaken.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen