De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Een gezond hondengebit? Poetsen!

Een gezond hondengebit? Poetsen!

Honden moeten wel eens in bad en hebben regelmatig vachtverzorging nodig. Wat nog wel eens vergeten wordt, is het gebit. Terwijl tandenpoetsen zo belangrijk is!

Tandplak en de gevolgen


Uw hond kan last krijgen van tandplak wanneer hij vaste voeding begint te eten, als puppy dus al! Tandplak is een ophoping van bacteriën en voedselresten op de tanden. Verwijdert u deze tandplak niet, dan kan de tandplak binnen de 24 uur tandsteen worden.

Door tandsteen kunnen het tandvlees en het omliggende weefsel ontstoken raken. Dit veroorzaakt pijn en ongemak bij uw hond en in het ergste geval kan uw hond zijn tanden zelfs verliezen. Gelukkig kunt u dit eenvoudig voorkomen.


Poetsen, poetsen en nog eens poetsen!


Honden vinden het niet altijd fijn als u in hun bek zit. Daarom kunt u het tandenpoetsen het best van jongs af aan aanleren. Is dat bij uw hond niet gelukt, wanhoop niet! Hij kan er nog steeds aan wennen, maar het vergt wel wat geduld en tijd.

Verdiep u goed in hoe u uw hond het best rustig aan tandenpoetsen kunt laten wennen en overhaast niets. Als hij er angstig voor wordt, wordt het alleen maar lastiger.


Speciale brokken


Heeft uw hond al een aantal keer flinke tandsteen-aanslag gehad die verwijderd moest worden door de dierenarts, overleg dan of een speciale voeding misschien geschikt is voor uw hond.

ROYAL CANIN® Dental Care heeft zogenoemde calciumvangers die de vorming van tandplak helpen tegengaan. De speciale samenstelling, textuur, vorm en grootte van de brok zorgen er ook voor dat de tanden en kiezen tijdens het kauwen goed gereinigd worden.

Blijf evengoed oefenen met poetsen!


Gebitsproblemen


Wees u ervan bewust dat honden niet snel laten zien dat ze pijn hebben. Dus ook gebitsproblemen ontdekt u als baasje vaak (te) laat. Ruikt uw hond niet fris uit zijn bek, ga dan even met hem naar de dierenarts en laat zijn gebit nakijken.

Als uw hond niet graag meer eet, is het echt noodzakelijk dat u naar de dierenarts gaat. Die kan vaststellen of zijn gebit hier de reden voor is of dat er mogelijk een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.

De meningen van onze klanten
4/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen