De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Welke voeding krijgt mijn kat met gebitsproblemen?

Welke voeding krijgt mijn kat met gebitsproblemen?

Katten vinden het vaak niet zo fijn als u in hun bek wilt kijken of hun bek wilt aanraken. Tandenpoetsen is daarom vaak een uitdaging. Tandplak en tandsteenvorming kunnen voor gebitsproblemen zorgen. Welke voeding kun u uw kat dan het best geven?

Tandplak en tandsteenvorming

Naarmate katten ouder worden, hebben ze een grotere kans op tandplak en tandsteenvorming. Als daar niets aan gedaan wordt, kan dit leiden tot pijnlijke gebitsproblemen en uiteindelijk zelfs tandverlies.

Om het niet zo ver te laten komen, is het aan te raden de tanden het liefst elke dag te poetsen. Houdt uw kat daar echt niet van, probeer dan minimaal 1 keer per dag de buitenkant van haar wangen te masseren. Zo 'poetst' u toch een beetje haar tanden.

Speciale dentalvoeding

Sommige katten hebben nu eenmaal meer aanleg voor tandplakvorming dan andere en de ene kat staat het tandenpoetsen wel toe, de andere misschien niet.

Als uw kat een grotere kans heeft op tandplakvorming, kunt u overwegen uw kat ROYAL CANIN® Dental te voeren. Hierin zitten onder meer calciumvangers die tandsteenvorming helpen verminderen.

De vorm en de grootte van de brok stimuleren uw kat ook om extra goed te kauwen.

Overleg met uw dierenarts of het verstandig is om over te stappen.

Natvoeding

Als uw kat met gebitsproblemen kampt, zoals pijn of loszittende tanden, dan moet u natuurlijk eerst naar de dierenarts om haar pijn weg te nemen. Bij sommige katten blijft het gebit een gevoelig punt en in dat geval kunt u haar wat vaker natvoeding aanbieden.

Natvoeding bestaat voor 80% uit water en is dus makkelijk eetbaar voor uw kat. Kies wel een voeding die past in haar dieet en aansluit op haar levensfase. Het is namelijk belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen binnen blijft krijgen.

Natvoeding is extra smakelijk, waardoor uw kat gestimuleerd wordt om te eten, ook als ze een pijnlijke bek heeft. Het kan dus een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat uw kat wel voldoende blijft eten.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen