De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Een gezond kattengebit? Poetsen!

Een gezond kattengebit? Poetsen!

Katten kunnen heel goed voor zichzelf zorgen; ze houden hun vacht schoon en hun nagels over het algemeen netjes kort. Maar bij de verzorging van hun gebit kunnen ze toch wel wat hulp gebruiken...

Tandplak en de gevolgen

Uw kat kan last krijgen van tandplak wanneer ze vaste voeding begint te eten, als kitten dus al! Tandplak is een ophoping van bacteriën en voedselresten op de tanden. Verwijdert u deze tandplak niet, dan kan de tandplak binnen de 24 uur tandsteen worden.

Van tandsteen kan het tandvlees en omliggende weefsel ontstoken raken. Dit veroorzaakt pijn en ongemak bij uw kat en in het ergste geval kan uw kat zelfs haar tanden verliezen. Gelukkig kunt u dit eenvoudig voorkomen.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen!

Katten vinden het niet fijn als u in hun bek zit. Daarom kunt u het tandenpoetsen het best van jongs af aan aanleren. Is dat bij uw kat niet gelukt, wanhoop niet! Ze kan er nog steeds aan wennen, maar het vergt wel wat geduld en tijd.

Verdiep u goed in hoe u uw kat het best rustig aan tandenpoetsen kunt laten wennen en overhaast niets. Als ze er angstig voor wordt, wordt het alleen maar lastiger.

Speciale brokken

Heeft uw kat al een aantal keer flinke tandsteenaanslag gehad die door de dierenarts verwijderd moest worden, overleg dan of een speciale voeding misschien geschikt is voor uw kat.

ROYAL CANIN® Dental heeft zogenoemde calciumvangers die de vorming van tandplak helpen tegen te gaan. De speciale samenstelling, textuur, vorm en grootte van de brok zorgen er ook voor dat de tanden en kiezen tijdens het kauwen goed gereinigd worden.

Blijf evengoed oefenen met poetsen!

Gebitsproblemen

Wees u ervan bewust dat katten niet snel laten zien dat ze pijn hebben. Dus ook gebitsproblemen ontdekt u als baasje vaak (te) laat. Ruikt uw kat niet fris uit haar bek, ga dan even met haar naar de dierenarts en laat haar gebit nakijken.

Als uw kat niet graag meer eet, is het echt noodzakelijk dat u naar de dierenarts gaat. Die kan vaststellen of haar gebit hier de reden voor is, of dat er mogelijk een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen