De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hond en kinderen

Hond en kinderen

Honden en kinderen vormen een prima combinatie. Ze kunnen samen spelen en veel plezier aan elkaar beleven. Kinderen moeten wel goed weten dat de hond een dier is en geen speeltje.

Voordelen voor kinderen

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een hond in huis voor kinderen. Ze kunnen samen spelen en veel plezier aan elkaar beleven. Bovendien leren kinderen zo omgaan met levende wezens. Door de hond te helpen verzorgen, ontwikkelt het kind bovendien verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Voordelen voor honden

Er zijn leuke dingen te bedenken die je kind met je hond kan doen. Als voorbeeld een zoekspelletje. Je kind verstopt een beloningsbrokje terwijl de hond wacht. Je hond zoekt daarna het snoepje. Maar ook het borstelen en samen uitlaten van de hond zijn leuke bezigheden.

 

Aandachtspunten

Een hond waarmee gesold wordt, voelt zich natuurlijk niet op zijn gemak. Het dier kan daar angstig en schuw van worden en zelfs onnodig agressief. Leg dus goed uit wat een hond wel en niet leuk vindt en laat zien hoe je met hem kunt spelen.

 

Tip

Omgeving > Leer kinderen de hond tijdig met rust te laten

Als een hond niet meer wil spelen, moeten de kinderen ook leren hem een poosje met rust te laten. Het is belangrijk dat de hond een eigen mand heeft, waar hij zich rustig terug kan trekken zonder gestoord te worden.

 

Tip

Voeding > Laat de hond met rust bij het eten

Laat een kind niet in de buurt van een hond komen als hij eet. Dit vinden honden vaak niet leuk.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen