De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Het alleen blijven van de hond

Het alleen blijven van de hond

Honden vinden het van nature niet fijn om alleen te blijven. Het zijn sociale dieren die van oorsprong in een roedel leven. Het is daarom belangrijk om het alleen zijn te trainen en het leuk te maken. Je hond kan zo het alleen blijven als een normaal iets gaan ervaren.

Voorkomen ongewenst gedrag

Om ongewenst gedrag te voorkomen, is het belangrijk om het alleen thuis blijven op te bouwen. Als je weggaat, kun je je hond iets te doen geven, zoals iets lekkers in een speeltje. Ook kun je je hond, voordat je weggaat, moe maken met spelen, een wandeling of denkspelletjes.

 

Bench

Ook kun je een bench gebruiken bij het alleen laten van je hond. Het is belangrijk dat je hond de bench leuk vindt. Dit kun je trainen door je hond te leren de bench in te gaan en hem dan iedere keer te belonen met iets lekkers.

 

Verlatingsangst

Een hond met verlatingsangst heeft stress. Het is verstandig om hiervoor hulp van een professionele gedragstherapeut te zoeken. Verlatingsangst verschijnselen zijn:

  • Veel blaffen/ janken

  • Veel speeksel produceren

  • Hijgen

  • Verlies van eetlust

  • Nerveus heen en weer lopen

  • Binnen plassen/poepen

  • Dingen in huis kapot maken

 

TIP: gedrag

Training

Train je hond in het alleen zijn. Je hond leert zo dat het niet erg is om even alleen thuis te zijn. Door de training op te bouwen, kun je steeds een beetje langer weg blijven.

 

TIP: omgeving

Voercontainer

Geef je hond een voerspeeltje (bijvoorbeeld een Kong) of speeltjes die geschikt zijn als je hond alleen is (waarbij dus geen toezicht nodig is). Je hond heeft hierdoor afleiding, zodat hij zich minder snel gaat vervelen.

 

TIP: gedrag

Straf nooit achteraf

Straf je hond nooit als je thuiskomt en ziet dat hij bepaalde dingen kapot heeft gemaakt of in huis heeft gepoept/geplast. Je hond snapt niet dat je boos bent om de vernielingen maar zal jouw boosheid linken aan thuiskomen. Corrigeren snapt hij alleen op het moment zelf, niet achteraf.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen