De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Bepalingen voor en tijdens de reis en ter plaatse

Bepalingen voor en tijdens de reis en ter plaatse

Als je je hond of kat wil meenemen in de auto, check je best vooraf onderstaande controlelijst.

 

  • Voorzie genoeg eten voor tijdens je vakantie. Neem de voeding mee waar je hond of kat aan gewend is. Als je voor het gemak wil overschakelen van natte voeding op droge voeding, begin je best al een maand van tevoren en schakel je geleidelijk over.

  • Vergeet ook de eetbak niet en enkele grote flessen plat water.

  • Heeft je huisdier last van reisziekte, vraag dan raad aan je dierenarts. Die kan in dat geval de juiste geneesmiddelen voorschrijven.

  • Vergeet ook volgende zaken niet: zijn gewone slaapkussen, -mand of -mat, zijn vertrouwde speelgoedjes, kattenbakvulling, poepzakjes, borstels, een EHBO-zakje met iets tegen parasieten, een thermometer, wat geneesmiddelen (vraag raad aan je dierenarts) en een tekentang.

  • In sommige landen moeten honden ook een muilkorf dragen. Vraag hierover meer informatie bij de ambassade van het land waar je naartoe gaat.

  • Neem een foto van je dier en bevestig een kokertje aan de halsband met daarin je gegevens (telefoonnummer, thuisadres en vakantieadres) en die van het dier (bijvoorbeeld het identificatienummer).

  • Stippel je reisweg van tevoren uit en vermijd de heetste uren van de dag. Let in ieder geval op voldoende verluchting in de auto, vooral als het buiten warm is. Een vochtige handdoek of een verstuiver zijn ook een goed idee. Zo kun je je dier af en toe wat verkoeling geven als het heel warm is.

Laat je dier nooit achter in een afgesloten auto! De temperatuur kan pijlsnel de hoogte in schieten. Haal je dier daarom bij iedere stop uit de auto. Houd het in ieder geval steeds aan de lijn.

Zet je hond of kat in geen geval in de koffer van je auto. De wet verbiedt dat, omdat daar niet genoeg luchtcirculatie is. De koffer op een kiertje laten mag ook niet, want dan ademt je dier de uitlaatgassen in.

Op reis met het vliegtuig

Of je je hond of kat met het vliegtuig mag meenemen, hangt af van de luchtvaartmaatschappij. Assistentiehonden mogen bijna altijd mee op het vliegtuig en onder bepaalde voorwaarden mogen ze zelfs mee in de cabine (op voorwaarde dat ze een muilkorf dragen). Het dier moet dan onder de stoel op een kussen of in een mand worden gezet.

Of een dier in de cabine mag of in het ruim moet, hangt ook af van zijn grootte en gewicht. Kleine honden en katten mogen mee in de cabine, op voorwaarde dat ze niet zwaarder zijn dan 8 kg, draagtas inbegrepen. Over het algemeen wordt per klasse maar één dier toegelaten.

Vergeet niet dat de luchtvaartmaatschappij je een forfait aanrekent als je je huisdier meeneemt. Reken op een bedrag van ongeveer € 100 per enkele reis. Assistentiehonden reizen in de regel gratis.

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben ook een reeks voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Het dier moet bijvoorbeeld proper zijn, mag geen geur uitscheiden of andere passagiers hinderen en moet voldoende water en voedsel hebben.

Als je je huisdier wil meenemen, neem je best contact op met de luchtvaartmaatschappij vóór je je tickets bestelt. Vraag na of huisdieren toegelaten zijn, of er genoeg plaats voor is, of je dier wel mee mag naar het land waar je heen wil en of je eventueel bepaalde documenten moet invullen.

Hotels die huisdieren toelaten

Controleer altijd of het hotel, restaurant of attractie wel honden en katten toelaten.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen