De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 8 maanden*

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 8 maanden*

Dit is de fase waarin het uitdagend kan zijn om passende activiteiten te vinden om samen met je puppy te doen. Hij bevindt zich in de puberteit, mag nog niet voluit bewegen en vanwege zijn puberteit gieren de hormonen door zijn lijf.

Wat kan je komende maand verwachten?

 

1. Ontwikkeling van het skelet

Misschien overweeg je om met je puppy hondensporten als agility of dogtrailing te beginnen doen. Heel leuk, maar wacht daar nog even mee tot je hond echt helemaal volgroeid is op de leeftijd van 12 maanden. Onverwachte bewegingen en springen kan je beter nog vermijden om zijn skelet de kans te geven om nóg iets sterker te worden.

2. Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

In deze fase is het belangrijk om goed naar je puppy te kijken om te achterhalen of hij juist wat meer of minder fysieke uitdaging nodig heeft.

3. Ontwikkeling van de hersenen

Omdat je puppy mogelijk veel energie heeft, maar beperkt mag bewegen, is het een goede afwisseling om je puppy mentale uitdaging te geven. Probeer korte trainingsmomenten af te wisselen met (zoek)spelletjes of geef je puppy eens een voederpuzzel. Een mentaal uitgedaagde puppy is een tevreden puppy.

4. Welk gedrag hoort hierbij?

Als je je puppy onvoldoende uitdaagt, kan hij druk en soms bijterig worden, maar dit gebeurt ook als je jouw puppy overprikkelt . Blijf vooral goed kijken of je puppy misschien meer of minder mentale of fysieke uitdaging nodig heeft en doseer je activiteiten goed.

5. Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Onder andere eiwitten en calcium/fosfor zijn belangrijk voor zijn groei. Maar wat dacht je van de ondersteuning van zijn afweersysteem? De antioxidanten en vitamines in zijn puppyvoeding zijn belangrijk om je puppy een sterk immuunsysteem te helpen opbouwen.

 

6. Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

ROYAL CANIN® Puppy Medium bevat een exclusieve samenstelling van antioxidanten en vitamines die de ontwikkeling van een gezond en sterk immuunsysteem ondersteunt. Met de juiste voeding ondersteun je dus de gezondheid van je puppy.  

Extra tip

Bezoek regelmatig de dierenartspraktijk om je puppy te wegen. Zo kunnen jij en de dierenarts zijn groei goed opvolgen én went je puppy op een positieve manier aan de praktijk.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen