De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 7 maanden*

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 7 maanden*

Je puppy wordt nu echt groot. Hij heeft bijna zijn volwassen grootte bereikt en zal binnenkort ook vruchtbaar worden. Reuen gaan hun poot optillen bij het plassen (teven kunnen dit soms ook beginnen doen!) en bij teven zit de eerste loopsheid eraan te komen.

Wat kan je komende maand verwachten?

1. Ontwikkeling van het skelet

Hoewel je puppy er al uitziet als een volwassen hond, gebeurt er vanbinnen nog een hoop. Zijn skelet is nu bijna volgroeid, maar de groeiplaten zijn nog niet helemaal gesloten en zijn botten moeten nog sterker worden. Blijf dus nog even voorzichtig met de activiteiten van je puppy, zoals in mul zand lopen.

2. Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

De tweede groeifase begint. In deze fase wordt je puppy vooral sterker en breder. Zijn spieren ontwikkelen zich in sneltempo en dat zul je zien aan de wat bredere borstkas van je puppy.

3. Ontwikkeling van de hersenen

In de puberteit is je pup iets minder stressbestendig. Het ontmoeten van een andere hond kan daarom spannend zijn en je puppy kan er in deze fase eerder voor kiezen om het gevecht aan te gaan in plaats van te vluchten. Begeleid je puppy goed in deze fase en zorg ervoor dat hij jou volledig vertrouwt. Hij zal dan steun zoeken bij jou als baasje als hij weer iets spannends tegenkomt.

4. Welk gedrag hoort hierbij?

Je puppy wordt seksueel volwassen (en vruchtbaar!). De hormonen razen door zijn lijf, je puppy wordt steeds zelfstandiger en dat terwijl hij nog niet zo stressbestendig is. Zowel reutjes als teefjes kunnen daarom wat sneller dreiggedrag vertonen naar andere honden toe, maar ook tegen jou als baasje! Blijf in deze fase vooral consequent in de opvoeding.

5. Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Omdat je puppy’s lijf nu hard bezig is om zijn spieren op te bouwen en sterker te maken, zijn hoogkwalitatieve eiwitten erg belangrijk. Jouw puppy's verteringsstelsel werkt nog niet optimaal en daarom heeft hij baat bij goed verteerbare eiwitten, zodat hij die beter kan opnemen om groot en sterk te worden.

6. Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

De eiwitten in ROYAL CANIN® Puppy Medium zijn niet alleen van goede kwaliteit, ze zijn ook nog eens zeer licht verteerbaar. Dit maakt het makkelijker voor je puppy om tijdens het verteringsproces de eiwitten goed op te nemen in zijn systeem en zo optimaal te gebruiken voor zijn tweede groeifase.

Extra tip

Bezoek regelmatig de dierenartspraktijk om je puppy te wegen. Zo kunnen jij en de dierenarts zijn groei goed opvolgen én went je puppy op een positieve manier aan de praktijk.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen