De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 9 maanden*

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 9  maanden*

Je puppy zal niet zoveel groter meer worden, maar hij wordt nog wel sterker! Je puppy mag nu nog iets breder worden, maar natuurlijk niet te dik. Weet je wat het ideale volwassen gewicht moet zijn van jouw puppy? Zo voorkom je dat hij te zwaar wordt.

Wat kan je komende maand verwachten?

1. Ontwikkeling van het skelet

Rechtlijnige bewegingen, zoals rustig lopen met je hond of voorzichtig beginnen met naast de fiets mee draven kan nu met je bijna volwassen hond. Houd de oefensessies nog wel kort; zijn botten en spieren zijn nog niet op de volledige sterkte en ontwikkelen zich nog steeds. Vraag anders je dierenarts om advies!

2. Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

Je puppy wordt steeds sterker. Dit zie je aan zijn bouw; hij begint echt op een volwassen hond te lijken. Vergeet niet dat je puppy nog steeds blijft verder groeien tot hij 12 maanden oud is. Tot die tijd is het goed om te kijken naar hoeveel beweging je pup precies mag en kan hebben.

3. Ontwikkeling van de hersenen

Ben je de periodes dat je hond niet luistert al een beetje beu? Houd nog even vol! Dit hoort bij zijn puberteit en gaat weer over. Je puppy zal de ene keer beter en de andere keer minder goed luisteren. Dit kan duren tot je hond ongeveer 2 jaar oud is.

4. Welk gedrag hoort hierbij?

Je puppy bevindt zich nu in de meest actieve fase van zijn leven. Hij wil alles ontdekken en wil veel spelen en bezig zijn. Daag je puppy mentaal en fysiek voldoende uit en houd daarbij rekening met de hoeveelheid beweging die hij mag hebben.

5. Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Nu je puppy nu bijna volgroeid is, wordt het nog belangrijk om in de gaten te houden dat hij niet te zwaar wordt. Weeg je hond daarom bij voorkeur elke maand. Zorg in elk geval dat je puppy goed op gewicht blijft en volg de richtlijnen qua hoeveelheden die op de verpakking worden geadviseerd.

6. Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

Je pup heeft in deze fase voldoende energie nodig, maar hij mag ook niet te zwaar worden. In ROYAL CANIN® Puppy Medium zit precies de juiste hoeveelheid energie die jouw puppy nu nodig heeft.  

Extra tip

Bezoek regelmatig de dierenartspraktijk om je puppy te wegen. Zo kunnen jij en de dierenarts zijn groei goed opvolgen én went je puppy op een positieve manier aan de praktijk.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

De meningen van onze klanten
4/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen