De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 6 maanden*

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 6 maanden*

Niet luisteren naar de baas? Energiebommetje? Uitdagende periode? Zijn dit termen die je bekend voorkomen? Geen paniek, je puppy zit precies in de juiste fase van zijn ontwikkeling. Laten we kijken waar je puppy zich precies bevindt in zijn ontwikkeling tot een volwassen hond.

Wat kan je komende maand verwachten?

1.Ontwikkeling van het skelet

Gemiddeld zou jouw puppy nu ongeveer een half uurtje achter elkaar moeten kunnen wandelen. Twijfel je of je pup dit al aankan of misschien juist meer wil bewegen? Overleg dan met je dierenarts. Het is belangrijk om gematigd te bewegen omdat het skelet nog steeds niet volgroeid is. Te veel bewegen kan later voor gewrichtsproblemen zorgen.

2. Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

Omdat je puppy mogelijk veel energie heeft, maar beperkt mag bewegen, is het een goede afwisseling om je puppy mentale uitdaging te geven. Probeer korte trainingsmomenten af te wisselen met een (zoek)spelletje of geef je puppy eens een voederpuzzel. Een mentaal uitgedaagde puppy is een tevreden puppy.

3. Ontwikkeling van de hersenen

Je puppy zit waarschijnlijk vol in de puberteit. Ondanks dat zijn hersenen bijna volledig ontwikkeld zijn, is luisteren op dit moment niet zijn sterkte kant. Zijn hormonen zijn sterk aanwezig en ook kan je pup wat gevoeliger zijn voor stress.

4. Welk gedrag hoort hierbij?

Je puppy is echt zijn grenzen aan het opzoeken. Soms bewust, soms gedreven door de hormonen van zijn puberteit. Blijf consequent in wat wel en niet mag, maar blijf ook lief en begripvol. Je puppy maakt even een lastige fase door.

5. Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Het is belangrijk dat je de groei van je puppy goed in de gaten houdt. Als je puppy te veel energie binnenkrijgt, door te veel eten of door een voeding met een onjuiste energiebalans, kan hij te snel groeien of overgewicht krijgen. Bekijk de groeicurve en bespreek deze eventueel met je dierenarts.

6. Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

De energiebalans in de ROYAL CANIN® Puppy Medium is precies afgestemd op de behoeften van jouw puppy op dit moment. Daarnaast wordt er nog steeds goed rekening gehouden met het calcium/fosfor-gehalte. Op deze manier ondersteun je je puppy optimaal in zijn groeiproces.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen