De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Voorkomen is beter dan genezen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Een dierenarts heeft meer te bieden dan enkel het oplossen van gezondheidsproblemen. Door uw kat regelmatig door een dierenarts te laten onderzoeken, ook wanneer ze ogenschijnlijk helemaal gezond is, helpt u namelijk aandoeningen te voorkomen.

Katten zijn meesters in het verbergen van symptomen. Uitwendige veranderingen zult u pas opmerken wanneer een aandoening behoorlijk gevorderd is. Het is namelijk niet omdat uw kat er uitwendig gezond uitziet, dat er niets aan de hand is. Het belang van de routinecontrole neemt nog meer toe wanneer uw kat ouder wordt. In een recente studie aan de Universiteit van Gent werd vastgesteld dat oudere katten (>10 jaar) die er op het eerste gezicht gezond uitzagen onder andere een hogere bloeddruk, een snellere hartslag, meer hartruis en minder goede urinewaarden hadden dan hun jongere soortgenoten.

Door een aandoening zoals een falende hartklep, een allergie voor vlooienbeten of overgewicht vroegtijdig op te sporen, vergroot u de behandelmogelijkheden voor de dierenarts en stijgt de slaagkans van de meeste behandelingen.

Een jaarlijkse controle is heel belangrijk voor het tijdig opsporen en behandelen van verschillende (chronische) aandoeningen. Bij kittens en oudere katten wordt zelfs een 6-maandelijkse controle sterk aangeraden. Want wist u dat 1 levensjaar bij de kat het equivalent is van 4 tot 7 mensenjaren? U bezoekt de dokter toch ook vaker dan eens om de 5 jaar?

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen