De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Handige tips & weetjes over uw kat

Handige tips & weetjes over uw kat

… wist u dat.... Bij binnenlevende katten is het sterk aangewezen om het natuurlijke jachtinstinct te stimuleren. Dit doe je door voldoende speeltjes te voorzien en dagelijks even tijd vrij te maken om met de kat te spelen. Laat hem jagen op een speeltje en laat het hem af en toe ook vangen om frustratie te vermijden.

  • Bij binnenlevende katten is het sterk aangewezen om het natuurlijke jachtinstinct te stimuleren. Dit doe je door voldoende speeltjes te voorzien en dagelijks even tijd vrij te maken om met de kat te spelen. Laat hem jagen op een speeltje en laat het hem af en toe ook vangen om frustratie te vermijden.
  • Slechts één van de tien jachtsessies eindigt in een succesvolle vangst. Vraag je niet langer af waarom jouw kat al uren buiten is en nergens te bespeuren valt. Hij heeft wellicht nog geen prooi kunnen vangen en maakt er zijn missie van om dit alsnog te verwezenlijken.
  • Katten eten hun prooi enkel op wanneer ze honger hebben op het moment van de vangst. Dat is meteen ook de reden waarom de muis aan jouw achterdeur vaak nog heelhuids wordt afgeleverd!
  • Denk als een kat! Je zal het makkelijkst de aandacht van jouw kat kunnen trekken als je dat doet op een manier die aansluit bij zijn natuurlijke gedrag. Katten maken graag zelf contact en nemen graag het initiatief, en dus gebeurt het vaak dat een enthousiaste eigenaar zijn affectie voor zijn kat laat blijken op een ogenblik dat het zijn dier niet uitkomt. Er zullen altijd wel momenten zijn waarop jouw kat alleen wil zijn. Als je deze momenten respecteert, zal dit jouw relatie met je dier ten goede komen.
  • Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond het voedsel van mijn kat opeet? Het komt maar zelden voor dat katten hondenvoeding willen eten, maar honden tonen wel vaak belangstelling voor kattenvoeding. Kattenvoeding heeft meestal een hoger eiwitgehalte dan hondenvoeding en dat maakt ze aantrekkelijker voor honden. Kattenvoeding op het werkblad of in de hoogte aanbieden kan dit probleem oplossen. Als jouw kat graag hondenvoeding eet, kan je dit gedrag ook afleren door de etensbak van jouw hond op aluminiumfolie te plaatsen. Honden hebben er meestal geen problemen mee om hun poten op aluminiumfolie te plaatsen, terwijl dit katten gewoonlijk echt afschrikt.

 

Ontdek nu Royal Canin® voor uw kat bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt.

 

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen