De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Het jachtinstinct van de kat onder de loep

Katten zijn van nature jagers die het jagerswerk alleen verrichten. Als je eigenaar bent van een kat, dan ken je wellicht het scenario dat jouw geliefde kat een cadeautje aan de achterdeur komt leggen. Weet dat dit gedrag heel normaal is, dit is een instinct!

Een instinct is een natuurlijk gedrag dat een kat uitoefent. Vroeger had jagen natuurlijk de functie van overleven en zichzelf voeden. Vandaag de dag krijgen de meeste katten hun voeding door hun baasje aangeboden in de vorm van droge brokken of natte voeding.

Toch bestaat het jachtinstinct nog, en dat hoeft zich niet alleen te uiten in het afleveren van een vogeltje of muisje aan de achterdeur! Het spelen in huis met verrijkend speelgoed kan zeker ook dienst doen om dit jachtinstinct te stimuleren en onderhouden!

Het jachtinstinct en de carnivore achtergrond houden natuurlijk sterk verband met elkaar. Katten zijn van nature jagers en dit was ook nodig om geen voedingstekorten op te lopen. Ook lichamelijk gezien heeft de kat het perfecte jagersprofiel.
Hij is lenig en gespierd om zijn prooi te besluipen en bespringen. De indrukwekkende klauwen van de kat verlenen hem een prima klimtalent. Bovendien zijn de klauwen een erg efficiënt verdedigings- én aanvalsmechanisme! En vergeet vooral de kaken en de scherpe tanden niet die van de kat een perfecte jager maken.

 Vind de meest geschikte voeding voor uw dier, klik hier

 

Ontdek nu Royal Canin® voor uw kat bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen