De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe krijg ik een sociale pup?

Hoe krijg ik een sociale pup?

Wie wil dat nou niet? Een sociale pup! Een pup die nergens bang voor is, een pup die alles leuk vindt. En ook erg belangrijk, een pup die sociaal is richting mensen en zijn soortgenoten. In het goed socialiseren van je pup gaat vanaf het begin veel tijd zitten.

Positieve ervaringen

Tussen de leeftijd van drie en twaalf weken is het belangrijk dat je pup zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet. Op deze leeftijd doet hij blijvende indrukken op die hij zich zijn hele leven zal herinneren. Tussen de drie en acht weken is het contact met verschillende mensen dus heel belangrijk.

De buitenwereld

Na de leeftijd van acht weken is het belangrijk dat de pup kennismaakt met de buitenwereld, Daarnaast moet hij ook na de leeftijd van twaalf weken veel onder de mensen komen. Als je pup ergens van schrikt, is het belangrijk dat je hem niet troost. Hiermee bevestig je de angst.

Afleiden

Veel beter is het om hem af te leiden met iets leuks en te doen alsof er niets aan de hand is. Zorg dat je vrolijk doet en beloon als hij neutraal doet of zich nieuwsgierig gedraagt. Het socialiseren van je pup is vooral de eerste maanden van groot belang.

Tip: leefomgeving

Contact maken

Socialiseer je pup vooral de eerste maanden tot een jaar door hem regelmatig in contact te brengen met mensen, andere dieren en de omgeving. Denk bij dit laatste aan het verkeer, het huishouden en bijvoorbeeld de auto.

Tip: gedrag

Begin vroeg met training

Begin van jongs af aan met gedrags- en gehoorzaamheidstraining. Begin zo snel mogelijk met een trainingsprogramma op een leeftijd waarop je pup van nature goed in staat is om dingen te leren. Hiervoor kun je bij de hondenschool een puppycursus volgen.

Tip: gedrag

Socialiseer altijd

Het socialiseren van je pup begint de eerste paar maanden, maar zal de rest van zijn leven door gaan. Neem je hond regelmatig mee zodat hij zich niet alsnog angstig wordt.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen