De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Wandelen met je hond

Wandelen met je hond

Niets is fijner dan op een zonnige dag een lange wandeling te maken met je hond. Maar waar moet je rekening mee houden als je gaat wandelen? En hoe kun nog meer van genieten van een wandeling?

Je hond aan de lijn
Je hond kan niet altijd loslopen. Soms is het gebied of de situatie ongeschikt, andere keren is het gewoon niet toegestaan. Ook wanneer je hond aangelijnd is, kun je veel plezier beleven aan het wandelen. Laat je hond tijdens de wandeling bijvoorbeeld trucjes doen en beloon hem hiervoor.

Loslopen
Ben je in een gebied waar je hond wel los mag lopen, dan is het van belang dat hij sociaal is naar andere honden en mensen. Ook moet hij goed luisteren. Je wilt niet dat je hond gaat vechten of dat hij niet meer terug komt als je hem roept.

Wandelroutes voor je hond
In bijna ieder bos zijn er speciale honden losloop routes uitgezet, waar je met je hond kunt wandelen zonder dat andere mensen en dieren hier last van ondervinden. In de wintermaanden kun je vaak terecht op het strand. Op internet zijn veel leuke wandelroutes te vinden.

Tip 1 verzorging
Bouw lichaamsbeweging langzaam op
Heeft je hond de hele winter weinig beweging gehad? Bouw dan de wandelingen in het voorjaar geleidelijk weer op. Dit voorkomt blessures en andere klachten bij je hond.

Tip 2 Omgeving
Ruim de ontlasting van je hond op
Niets vervelender tijdens het wandelen dan in de hondenpoep stappen. Dat vinden andere mensen ook. Ruim dus de poep van je hond op, zeker in de bebouwde kom!

Tip 3 Omgeving
Respecteer de regels van een gebied
Houd je aan de regels die gelden voor het gebied waar je gaat wandelen. Mag je hond niet los, houd hem dan aangelijnd. Regels zijn er niet voor niets. Dit voorkomt irritaties bij anderen en bij jezelf.

Tip 4 Gedrag
Speel tijdens de wandeling een spelletje met je hond
Neem een bal of frisbee mee als je gaat wandelen met je hond. Je hond vindt het heerlijk om met zijn baas te spelen.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen