De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De kat, de prins in huis

De kat, de prins in huis

Jouw kat voelt zich waarschijnlijk de prins in huis. De afstandelijkheid, mysterieusheid en haar vertrouwen heeft de mens altijd gefascineerd. Al rond 2500 jaar voor Christus werd de kat als huisdier gehouden. Toch was de kat toen nog redelijk wild. Inmiddels is de kat een echt maatje of gezinslid.

Van wilde kat tot huiskat

De huiskat stamt af van de Afrikaanse wilde kat. Deze Afrikaanse wilde kat ging zich kruisen met de Aziatische woestijnkat. In het begin deelden de mens en de kat slechts voedsel. Later ontstond een hechtere band tussen de mens en de kat. Zo werd de kat langzaam een huisdier.

 

Verschil tussen kattenrassen

Er zijn grote verschillen tussen kattenrassen :

  • grootte (vergelijk de Maine Coon met de Singapura)

  • vacht (vergelijk de Perzisch Langhaar met de haarloze Sphynx)

  • lichaamsverhouding (vergelijk de Brits Korthaar met de Siamees)

  • karakter

Doe de rassentest om te kijken wat bij jou past.

 

Een echte carnivoor

Katten zijn echte carnivoren. Dat wil zeggen dat het van oorsprong een echte vleeseter is. Een kat heeft dus ook bepaalde voedingsstoffen nodig die uit vlees komen. Een voorbeeld hiervan is taurine. Kattenvoer heeft daarom ook altijd voor een gedeelte voedingsstoffen die van vlees afkomstig zijn.

 

Tip: Verzorging

Beweging en verzorging van je kat

Iedere kat heeft beweging en verzorging nodig. Nagels knippen, borstelen en de kattenbak schoon maken zijn regelmatig terugkerende klusjes. Zorg ervoor dat je je verdiept in het natuurlijke gedrag van katten voordat je er een aanschaft.

 

Tip: Verzorging

Kattenspelletjes

Een kat moet ook mentaal geprikkeld worden, dit kan met speeltjes en kattenspelletjes. Lees het artikel over kattenspelletjes.


Tip: Voeding

Welk kattenvoer heb ik nodig?

De hoeveelheid en het soort kattenvoer is onder andere afhankelijk van het ras en de levensfase. Een gecastreerde kat bijvoorbeeld speciaal voer nodig. Er is apart voer voor kittens, volwassen katten, senioren en katten die te dik zijn. Doe het voedingsadvies om te bepalen welke voeding bij jouw kat past.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen