De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Tips bij het in huis halen van een rashond

Tips bij het in huis halen van een rashond

Wanneer breng je de pup mee naar huis?

Plan het naar huis brengen van je pup in op een rustig moment, maar een lange vakantie is ook weer niet ideaal. Je pup zal de situatie zo gewend raken, waardoor het voor hem moeilijk kan worden om zich weer aan te passen als het “gewone leven” weer op gang komt.

 

Wat is mijn naam?

Je kan een pup makkelijk zijn naam aanleren. Je hoeft niet te roepen om de aandacht van jouw hond te trekken: hij hoort heel goed. Spreek gewoon bij elk bevel zijn naam uit. Als je hond goed op zijn naam reageert moet je hem flink belonen met een streling of een warme mondelinge aanmoediging.

 

Socialisatie

Socialisatie is het leren omgaan met soortgenoten, mensen en andere dieren. Socialisatie begint al op enkele weken leeftijd, maar vormt de basis van het gedrag en karakter van je hond, voor de rest van zijn leven. Ga met je hond naar de hondenschool, waar hij met andere honden in contact kan komen. Neem je pup ook mee op verschillende plaatsen en laat hem kennismaken met allerlei situaties, ook in het verkeer!

 

Zindelijk worden

Als je je pup mee naar huis neemt, zal hij waarschijnlijk nog niet zindelijk zijn. Weet dat er in het begin dan ook ongelukjes kunnen gebeuren! De meeste pups zullen zindelijk zijn rond 12 à 13 weken. Hier enkele tips om ongelukjes zo veel mogelijk te beperken!

  • Neem je pup regelmatig mee naar buiten zodat hij daar kan plassen. Als hij buiten plast, beloon je hem met veel aandacht en knuffels. In het begin moet je elke 2 uur naar buiten.

  • Ga naar buiten voor en na iedere maaltijd, voor en na het slapen en na het spelen.

  • Een enthousiast plasje

Pups durven al eens een plasje te maken bij jouw thuiskomst. Ze zijn zo enthousiast om je terug te zien dat dit kan voorkomen. Komt dit vaak voor? Negeer jouw vrolijke hond dan even bij thuiskomst en geef hem opnieuw aandacht als hij weer rustig is. Straf hem zeker niet bij toevallige accidentjes!

 

Wandelingen

Vermijd te lange en zware wandelingen voor je pup. Stel een tijdslimiet, zodat je de wandelingen langzaam opbouwt.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen