De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 5 maanden*

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 5 maanden*

We zijn inmiddels weer een maand verder in de ontwikkeling van je puppy tot een volwassen hond. Het echte puppy-uiterlijk verdwijnt en hij begint inmiddels echt groot te worden. Je puppy kan nu meer leren, maar hij kan ook (weer) in een zogenoemde ‘angstfase’ terechtkomen.

Wat kan je komende maand verwachten? 

1. Ontwikkeling van het skelet

Tussen de botten in het skelet bevindt zich nog steeds voornamelijk kraakbeen. Hoewel je puppy niet zo klein meer lijkt, blijft zijn skelet nog kwetsbaar. Wees daarom nog altijd voorzichtig met te veel beweging.

2. Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

Zwemmen is een goede manier om de spieren te ontwikkelen. Als je puppy al kan zwemmen, kun je dit ook uitbreiden. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk.

3. Ontwikkeling van de hersenen

Dit kan een uitdagende periode zijn voor jou als baasje. Je puppy ziet er al behoorlijk groot uit, maar alles wat hij geleerd heeft, lijkt hij weer te zijn vergeten! Ook kan hij opnieuw schrikken van zaken die hij al eerder heeft gezien. Je puppy bevindt zich mogelijk weer in een  angstfase en heeft je steun nodig. Wees geduldig, deze periode gaat snel weer over.

4. Welk gedrag hoort hierbij?

Niet alleen kan je puppy weer in een angstfase zitten, zijn puberteit dient zich ook aan! Hij lijkt af en toe bananen in zijn oren te hebben en alleen maar met andere honden te willen spelen. Dat jij hemt roept zal hem even niets kunnen schelen. Dit is een heel normale fase, waar jullie samen even doorheen moeten.

5. Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Omdat het skelet van je puppy nog altijd niet volgroeid is, blijft de zorgvuldige balans van calcium/fosfor erg belangrijk. Je puppy groeit nog door tot hij ongeveer 12 maanden oud is. Tot die tijd is met zorg samengestelde voeding zeer belangrijk voor zijn groei.

Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

Hoewel je puppy er al sterk als een volwassen hond begint uit te zien, groeit hij de komende maanden nog. Misschien niet in de hoogte, maar wel in de breedte en vanbinnen, zoals zijn skelet en spieren die sterker worden. Daarom blijft ROYAL CANIN® Puppy Medium erg belangrijk, zodat hij precies die voedingsstoffen binnenkrijgt die hij in deze fase nodig heeft.

Extra tip

Bezoek regelmatig de dierenartspraktijk om je puppy te wegen. Zo kunnen jij en de dierenarts zijn groei goed opvolgen én went je puppy op een positieve manier aan de praktijk.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen