De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 4 maanden

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 4  maanden

Als je puppy 4 maanden oud is, is dit de fase waarin zijn eerste melktandjes uitvallen en plaats maken voor zijn volwassen gebit. Daarnaast begint hij jou als baasje ook te testen: even kijken waar de grenzen liggen. Dit kan voor grappige momenten zorgen, maar soms ook voor frustrerende. Wat gebeurt er allemaal de komende tijd in het lijf van je puppy? *

Ontwikkeling van het skelet

De tanden zijn onderdeel van het skelet. De komende weken verliest hij zijn melktanden en komen zijn grote-honden-tanden door. Dit maakt dat hij nog meer de aandrang krijgt om overal in te bijten. Zorg voor veilige speeltjes, liefst met verschillende texturen, waar hij op kan kauwen.

Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

Je puppy is in deze fase erg actief en speels. Bewegen is goed voor de opbouw van sterke spieren en botten. Kijk goed naar jouw puppy om in te schatten hoeveel beweging- en speelmomenten hij nodig heeft, zonder hem te overbelasten. Twijfel je over de hoeveelheid beweging, vraag dan gerust advies aan je dierenarts.

Ontwikkeling van de hersenen

Op dit moment is het brein van je puppy voor 96% ontwikkeld. Je puppy begint slim te worden en zoekt zijn grenzen op. Aan jou om deze grenzen consequent maar met liefde en geduld te blijven aangeven.

Welk gedrag hoort hierbij?

Je puppy heeft de socialisatiefase achter de rug en bevindt zich nu in de zogenoemde juveniele fase. Ook nu blijft het belangrijk om nieuwe dingen met hem te ondernemen. Observeer je puppy in alle situaties; zo kom je steeds meer te weten over zijn lichaamstaal en leer je je puppy ook echt goed kennen.

Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Het brein van je puppy ontwikkelt zich op dit moment in een razend tempo. Het is dus erg belangrijk dat je puppy precies de voedingsstoffen binnenkrijgt die deze ontwikkeling goed kunnen ondersteunen. Het is wetenschappelijk bewezen dat omega 3-vetzuren bijdragen aan het leervermogen van je pup.

Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

ROYAL CANIN® Puppy Medium is extra omega 3-vetzuur DHA toegevoegd om de hersenontwikkeling van je pup te onderteunen, wat zijn leervermogen kan helpen vergroten.

Extra tip

Bezoek regelmatig de dierenartspraktijk om je puppy te wegen. Zo kunnen jij en de dierenarts zijn groei goed opvolgen én went je puppy op een positieve manier aan de praktijk.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen