De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 3 maanden

De ontwikkeling van je puppy op de leeftijd van 3 maanden

Geniet je nog volop van je kleine puppy? Doe maar, want hij gaat nu de fase in dat hij snel centimeters bijkomt! Omdat zijn lijf volop in ontwikkeling is, is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen bewegen en rust. Wat gebeurt er op dit moment allemaal in het lijf van je puppy? *

Wat kan je komende maand verwachten?

Ontwikkeling van het skelet

Je puppy gaat nu snel groter worden. Zijn botten groeien hard en dat betekent dat zijn skelet vrij kwetsbaar is in deze periode. Het is nu essentieel dat je puppy de juiste voedingstoffen binnenkrijgt om die groei zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

Ook zijn spieren, pezen en bindweefselbanden moeten sterker worden zodat ze zijn gewrichten kunnen ondersteunen. Beweging versterkt deze weefsels en het kraakbeen tussen de botten. Wandelen en spelen met je puppy is dus goed, maar doe dit gedoseerd en niet te veel!

Ontwikkeling van de hersenen

De socialisatiefase loopt op zijn einde en je puppy kan nu wat meer op zijn hoede zijn voor prikkels. Het kan zijn dat je puppy tijdelijk wat schrikachtiger wordt. Heb geduld en laat je puppy opnieuw kennismaken met dat ‘enge ding’.

Welk gedrag hoort hierbij?

Je puppy kan wat stress ervaren bij de ontmoeting met andere honden en nieuwe mensen. Dit herken je aan het likken langs de mondhoeken, gapen en hijgen. Verlaat op zo'n moment de wat stressvolle situatie en gun je puppy rust en herstel.

Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Door de enorme ontwikkeling van het skelet in deze fase is het heel belangrijk dat je puppy een uitgebalanceerde hoeveelheid calcium/fosfor binnenkrijgt. Een overschot of een tekort kan leiden tot gewrichts- en botproblemen op latere leeftijd.

Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

Elke grootte van hond heeft een andere groeicurve en daar moet de hoeveelheid calcium/fosfor op worden afgestemd. In ROYAL CANIN® Puppy Medium is een exacte samenstelling gemaakt van calcium/fosfor voor honden van een medium grootte. Zo weet je zeker dat jouw puppy de juiste hoeveelheid van deze voedingsstoffen binnenkrijgt.

Extra tip

Bezoek regelmatig de dierenartspraktijk om je puppy te wegen. Zo kunnen jij en de dierenarts zijn groei goed opvolgen én went je puppy op een positieve manier aan de praktijk.

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

De meningen van onze klanten
5/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen