De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De ontwikkeling van je puppy bij de leeftijd van 2 maanden

De ontwikkeling van je puppy bij de leeftijd van 2 maanden

Je puppy is ruim 2 maanden oud en nét bij je komen wonen. Wat is hij nog klein hè? Hij moet nog flink groeien en er gebeurt dus ontzettend veel in dat kleine lijfje. Hij gaat de komende periode niet alleen veel leren en ontdekken, ook fysiek ontwikkelt je puppy zich nog volop! *

Wat kan je komende maand verwachten?

Ontwikkeling van het skelet

Het skelet van je puppy is nog niet volgroeid, de botten moet nog groter en sterker worden. Daarom mag je ook nog niet zo lang wandelen met je kleine puppy.

Ontwikkeling van het spier- en zenuwstelsel

Je puppy krijgt nu meer controle over zijn blaas en darmen. Dit is het moment om aan de slag te gaan om je puppy zindelijk te maken. Onthoud dat hij nog geen hele nacht zijn plas op kan houden.

Ontwikkeling van de hersenen

De hersenen van je puppy zijn nu net een spons: alles nemen ze in zich op. Door je puppy nu met positieve ervaringen de wereld te laten ontdekken, leg je de basis voor een stabiele en zelfverzekerde hond als hij straks groter is. Let op: je pup heeft in deze fase ook voldoende slaap nodig om alle prikkels te verwerken.

Welk gedrag hoort hierbij?

Je puppy bevindt zich in de socialisatiefase en wordt steeds nieuwsgieriger. Dit is de tijd dat hij op onderzoek uit gaat! Gebruik deze ontwikkeling om hem rustig kennis te laten maken met zaken die hij later ook tegen zal komen, zoals het verkeer, andere dieren en nieuwe mensen.

Welke voeding heeft je puppy nu nodig?

Het immuunsysteem van je puppy is volop in ontwikkeling en de antistoffen die hij heeft meegekregen uit de eerste moedermelk nemen nu af. Daarnaast ervaart je pup best wat stress; hij heeft tenslotte het nest verlaten en ontdekt elke dag nieuwe dingen. Stress is extra belastend voor zijn immuunsysteem. Zijn immuunsysteem kan in deze fase dus echt wat extra ondersteuning gebruiken.

Hoe Royal Canin deze fase ondersteunt met haar voedingen:

ROYAL CANIN® Puppy Medium is speciaal samengesteld om de voedingsbehoeften van puppy's van een medium grootte optimaal te ondersteunen. ROYAL CANIN® Puppy Medium bevat een gepatenteerd complex van antioxidanten – waaronder vitamine E – die de natuurlijke afweer van je puppy tijdens zijn ontwikkeling kan ondersteunen.

Lees meer: Hoeveel mag mijn pup eten? 

* Dit artikel is geschreven voor honden van middelgrote rassen

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen