De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Uw kat op een gezond gewicht houden

Uw kat op een gezond gewicht houden

Het ideale gewicht van een kat hangt af van elke individuele kat, maar er zijn verschillende zaken die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huisdier gedurende zijn hele leven een gezond gewicht en slank silhouet behoudt.

Wanneer uw kat een gezond gewicht heeft, is de levenskwaliteit beter – de kat kan meer spelen en bewegen, het heeft een betere fysieke en mentale gezondheid en de levensduur wordt verlengd. Als eigenaar is het belangrijk dat u precies weet hoe u uw kat kunt helpen een gezond gewicht te behouden en hem/haar een ​​uitstekende levenskwaliteit te bieden.

Uw kat helpen te bewegen

Zorg ervoor dat u regelmatig met uw kat speelt, vooral als ze binnenshuis wonen is essentieel om hen te helpen een gezond gewicht te behouden. Binnenkatten hebben gemiddeld een derde minder calorieën nodig dan buitenkatten vanwege hun lagere energieverbruik, dus met hen spelen is een goede manier om hun beweging te vergroten en de kans op gewichtstoename te verkleinen.

Twee minuten speeltijd, twee keer per dag, wat u dan geleidelijk opbouwt naarmate ze actiever worden, is een uitstekende start. Geef ze speelgoed waarmee ze zelf kunnen spelen of speelgoed dat hen aanmoedigt om met een voorwerp te spelen om een ​​paar brokjes te krijgen als beloning.

Verveling is een van de belangrijkste redenen waarom katten eten als ze geen honger hebben, dus door uw huisdier dingen te geven om mee te spelen, helpt u ze om op de langere termijn te focussen op iets gezonder en aangenamer.

kat eet

Uw kat op de juiste manier voeden

Door een goed voedingsgedrag aan te leren, kan uw kat gezond blijven en vermijdt u bedelen of miauwen voor extra voedsel.

Zorg ervoor dat u uw kat de aanbevolen portie voedsel geeft door dit af te meten met behulp van een keukenweegschaal. Zelfs als u vindt dat het te weinig lijkt, zijn gefabriceerde voedingsmiddelen compleet en uitgebalanceerd en wordt het rantsoen zorgvuldig berekend om uw kat alles te geven wat hij/zij nodig heeft. Uw kat heeft ook voldoende toegang tot vers water nodig om de spijsvertering op gang te helpen en om te voorkomen dat er zich urologische problemen zoals 'stenen' ontwikkelen.

Beperk het aantal traktaties dat u uw kat geeft, want deze kunnen hun dagelijkse calorie-inname aanzienlijk verhogen - als u ze geeft, moet u ze in hun totale toegestane daghoeveelheid opnemen.

Het juiste voedsel op het juiste moment

Katten met verschillende leeftijden en levensstijlen hebben verschillende voedingsondersteuning nodig om gezond te blijven, wat betekent dat u hun groei in de gaten moet houden en hun dieet moeten aanpassen aan hun behoeften.

Kittens van vier weken tot vier maanden, hebben veel energie nodig om hun snelle groei mogelijk te maken - maar omdat hun spijsvertering zwakker is, moet het energierijk en goed verteerbaar zijn, zodat het geen ongemak veroorzaakt. Controleer regelmatig hun gewicht en pas de portie aan om ervoor te zorgen dat ze constant aankomen in overeenstemming met het advies van uw dierenarts.

Castreren of steriliseren heeft een aanzienlijke invloed op het gewicht van uw kat; hun energievereisten nemen met 30% af, maar hun eetlust kan tot 26% toenemen in de dagen na de operatie. Daarom lopen gecastreerde en gesteriliseerde katten meer risico om gewicht bij te komen, vooral kort na hun operatie. Speciaal ontwikkelde voedingsmiddelen kunnen helpen dergelijke gevallen te voorkomen, met een verlaagd energieniveau, een gewijzigde hoeveelheid voedingsstoffen en een algemene formule die hun gezondheid ondersteunt.

Tijdens de zwangerschap zal de energiebehoefte van uw vrouwelijke kat drastisch stijgen - aan het einde van de zwangerschap zal ze 70% meer eten dan normaal! Voedsel dat is ontworpen voor drachtige of zogende katten is ideaal, omdat het rijk is aan vet en de melkproductie voor haar kittens ondersteunt. Om ervoor te zorgen dat uw zwangere kat de juiste voedingsstoffen krijgt, kunt u het beste een dierenarts raadplegen voor aanbevelingen over product- en voedingsschema's.

Om er zeker van te zijn dat u uw kat de volledige steun geeft die het nodig heeft om een gezond gewicht te behouden, overlegt u het beste met uw dierenarts. Deze zal u met alle plezier adviseren over de beste acties die u kunt ondernemen.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen