De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe kan ik mijn kat helpen gewicht bij te komen

Hoe kan ik mijn kat helpen gewicht bij te komen

Het kan moeilijk zijn om te weten hoe u uw kat kunt helpen veilig en gezond gewicht bij te komen na een trauma, operatie of ziekte - hier volgen enkele tips.

Na een operatie, ziekte of een andere moeilijke gebeurtenis, kan het zijn dat uw kat onder zijn ideale gewicht zit. Uw kat terugbrengen op een slank, gezond gewicht is belangrijk voor hun welzijn en voor het vitale functioneren van hun organen - en dit het vereist de juiste mix van dieet- en voedingsroutines.

Het ideale gewicht voor uw kat

Het is essentieel om het ideale gewicht van uw kat te weten voordat u begint aan een dieet met gewichtstoename, omdat het gemakkelijk kan zijn om uw kat overmatig te voeden en hen tot overgewicht te leiden, wat een reeks gezondheidscomplicaties met zich meebrengt. Praat met uw dierenarts over wat het ideale gewicht van uw kat moet zijn en over welk tijdsbestek u eraan moet werken om zijn gewicht te laten stijgen.

Zorgen voor de spijsvertering van uw kat tijdens de gewichtstoename

Als uw kat door ziekte is afgevallen, is het van essentieel belang dat u zijn/haar spijsverteringssysteem niet overstelpt tijdens de gewichtstoename. De spijsvertering van een kat is gevoeliger dan die van een mens en is niet in staat om te gaan met een gevarieerd dieet - deze leiden tot maagklachten en zelfs verder gewichtsverlies.

Het is ook belangrijk om het juiste evenwicht te vinden tussen voedingsstoffen in een dieet met gewichtstoename, zodat hun spijsverteringssysteem niet verstoord wordt. Bijvoorbeeld, hoewel energierijk vet uw kat kan helpen om bij te komen, kan het ook diarree veroorzaken. Tegelijkertijd moet eiwit - dat nodig is voor de celgroei - van hoge kwaliteit zijn en goed verteerbaar zijn om de werkdruk op hun systeem te verminderen.

kat die eet

De voeding van uw kat tijdens de gewichtstoename

Om uw kat te helpen bij te komen in gewicht, is het geen goed idee om hem/haar gewoonweg meer van zijn huidige voedsel te geven. Hun systeem is mogelijk niet in staat om grote porties aan te kunnen, en hun eetlust zal waarschijnlijk laag zijn waardoor ze het helemaal niet opeten. Extra porties eten bevatten mogelijk ook niet de specifieke nutriëntenbalans die uw kat nodig heeft om bij te komen of om te herstellen van hun ziekte. Ze kunnen bijvoorbeeld in plaats daarvan beter een specifiek dieet krijgen met toegevoegde prebiotica om hun maagmicroflora weer in evenwicht te brengen en hun spijsverteringsgezondheid te verbeteren.

Het gewichtstoenameplan van uw kat moet een hoge energiedichtheid hebben. Hierdoor kan uw kat minder eten, maar krijgt hij/zij nog steeds alles wat hij/zij nodig heeft uit zijn/haar voeding. Het moet ook zeer smakelijk zijn om hun eetlust te stimuleren en gemakkelijk te eten zijn. Brokjes met een correcte grootte of zachtere textuur kunnen uw kat aanmoedigen om meer van hun voedsel te eten.

Hoe kan u uw kat helpen om gewicht bij te komen?

Het is belangrijk dat uw kat tijdens de maaltijd geen stress voelt en comfortabel is, zodat hij/zij regelmatig begint te eten en gewicht bijkomt. Enkele manieren om dat te doen zijn:

  • Hun dagelijkse portie in kleinere maaltijden opsplitsen, die u regelmatig neerzet
  • Het opwarmen van hun voedsel om de aroma's vrij te laten komen en hun eetlust aan te moedigen
  • Kijk niet naar uw kat terwijl deze eet, dit kunnen ze als stressvol ervaren
  • Overwegen wat ze graag eten (zoals bijvoorbeeld uit een favoriete kom) en maak het gemakkelijk toegankelijk
  • Scheid hun voeding, kattenzand, drinken en hun speelgebieden om na te bootsen wat ze in het wild zouden doen
  • Overleg met uw dierenarts over eetluststimulerende medicijnen voor uw kat

Uw dierenarts zal u kunnen adviseren over de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw kat de juiste hoeveelheid gewicht bereikt en een gezonde levensstijl behoudt. Zorg ervoor dat u een afspraak bij uw dierenarts maakt als u niet zeker weet wat de beste manier van handelen is.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen