De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Heeft mijn kat allergieën?

Heeft mijn kat allergieën?

Als uw kat zich krabt, jeuk heeft of zich intens likt, kan het een teken zijn dat hij/zij last heeft van allergieën. Lees meer over wat uw dierenarts zal doen om de oorzaak te achterhalen en hoe u uw kat thuis kunt helpen.

Net als mensen kunnen katten last hebben van allergieën en de ongemakkelijke symptomen van een allergische reactie. Hoewel allergieën kunnen worden behandeld, kan het lastig zijn om te bepalen wat de oorzaak is van de allergie van uw kat. Dit vereist de hulp van uw dierenarts.

Symptomen van allergieën bij katten

De huid van uw kat is de grootste indicator van het feit of hij/zij aan een allergie lijdt. Wanneer u uw kat aait, kunt u kleine korstjes voelen; u kunt ook brede, relatief vlakke gebieden op hun huid waarnemen die rood zijn of ontstoken lijken, of laesies op hun gezicht, buik of de buitenkant van hun dijen. Katten met allergieën krabben vaak en hebben jeuk, soms overmatig, en kunnen zichzelf ook overdreven wassen in een poging om elk ongemak te verlichten. Het resultaat kan leiden tot vlekken met geërodeerd haar, gemakkelijk te breken haar of haarverlies.

Waarom is de allergie van een kat zo moeilijk te bepalen?

Er zijn drie hoofdoorzaken van de allergie bij een kat: vlooien, iets in hun dieet en allergenen in hun omgeving. Het is moeilijk om te bepalen welke van deze een allergische reactie veroorzaakt en uw dierenarts zal een eliminatieproces moeten uitvoeren om te bepalen welke van deze de symptomen bij uw kat veroorzaakt.

Wat doet de dierenarts om de allergie van mijn kat vast te stellen?

Het eerste dat uw dierenarts zal doen, is vaststellen of er enige oorzaak is van de symptomen van uw kat, behalve een allergische reactie. Veel van de symptomen die een kat met allergieën vertoont zijn vergelijkbaar met die veroorzaakt door parasitaire infectie, schimmelinfectie - zoals ringworm - en zelfs gedragsproblemen. Al deze zaken moeten worden uitgesloten door uw dierenarts voordat u aan de allergie begint te werken.

Uw dierenarts zal uw kat dan behandelen voor vlooien. Katten kunnen overgevoelig worden voor vlooienbeten, waardoor ze overdreven krabben, schurft of laesies veroorzaken.

Kat op zoek

Uw dierenarts zal u vragen om een ​​krachtige anti-vlooienbehandeling te gebruiken en alle andere dieren in uw huishouden mee te behandelen, maar ook om andere voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de omgeving van uw kat.

Als uw kat na deze behandeling nog steeds een allergische reactie vertoont, kan uw dierenarts proberen om eventuele voedselallergieën uit te sluiten door hem/haar op een dieet met uitsluiting te plaatsen. Dit duurt ongeveer acht weken, waar tijdens, als de symptomen van uw kat verdwijnen, de dierenarts uw kat zijn oorspronkelijke voedsel geeft; als de symptomen terugkomen, zal de dierenarts vaststellen dat het dier gevoelig is voor een onderdeel van dit dieet.

Als het uitsluitingsdieetproces niet succesvol is, lijdt uw kat waarschijnlijk aan een allergie waarvoor receptgeneesmiddelen vereist zijn.

De impact van voeding op de allergie van uw kat

De voeding van uw kat beïnvloedt rechtstreeks hun huid, het grootste orgaan in hun lichaam. Voeding die speciaal is ontwikkeld voor katten met een overgevoelige huid kan helpen bij het beperken van eventuele ongewenste reacties op voedsel en hen helpen bij het ontwikkelen van een goede huidgezondheid.

Deze voedingsmiddelen bevatten speciaal gekozen eiwitten en koolhydraten die minder snel een allergische reactie bij uw kat veroorzaken; degenen die zeer goed verteerbaar zijn en mogelijk niet vaak worden gebruikt in de meeste gefabriceerde voedingsmiddelen. Het voedsel kan ook omega-3 vetzuren met lange ketens bevatten, die helpen huidreacties (zoals ontstekingen) en biotine, niacine en panthotheenzuur te beheersen - deze helpen te voorkomen dat de de huid van uw kat uitdroogt en versterken het vermogen om deze te beschermen tegen irriterende stoffen.

Als u een van de symptomen van een allergische reactie bij uw kat opmerkt, moet u uw plaatselijke dierenarts consulteren. Samen kunt u uitzoeken hoe u de gezondheid van uw kat kunt ondersteunen en de kwaliteit van de pels en huid kunt verbeteren.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen