De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Waarom krabt mijn hond zoveel?

Waarom krabt mijn hond zoveel?

Als uw hond jeuk heeft en meer krabt dan normaal, kan dit een van deze veelvoorkomende problemen zijn.
jeuk hebben en zich krabben om zich te ontdoen van insecten en andere irriterende stoffen. Echter, als u hebt gemerkt dat uw hond consequent een aantal dagen achtereenvolgens krabt, of u opmerkt dat de huid ontstoken is, kan dit erop duiden dat er iets mis is.

Krabben door insecten en vlooien op uw hond

Een van de meest voorkomende oorzaken van constante jeuk is een parasiet die zich aan uw hond hecht. Deze omvatten vlooien, luizen en andere insecten of Acari, die allemaal irritatie bij uw hond kunnen veroorzaken. De vlooienbehandeling moet een vast onderdeel zijn van het verzorgingsprogramma van uw hond om het risico op besmetting te verminderen. Wat betreft huisstofmijt en andere externe parasieten die in uw huis aanwezig zijn, kunt u voorkomen dat de irritatie van de huid van uw hond verergert door regelmatig te stofzuigen en uw hond te voorzien van een anti-huisstofmijt matras of bed.

Uw hond kan echter krabben om een ​​andere, meer complexe reden, namelijk allergieën.

Uw hond en allergieën

Sommige honden hebben een genetische aanleg voor allergische reacties van hun huid, genaamd 'atopische dermatitis'. Het beïnvloedt een aanzienlijk aantal in de hondenpopulatie in sommige landen, en sommige rassen - zoals de Franse buldog, Duitse herder of labrador - lopen meer risico dan anderen.

Atopische dermatitis treedt op omdat het immuunsysteem van uw hond teveel reageert op een normaal milieu- of voedingselement en overdreven reageert, wat tot sterke jeuk leidt als uw hond probeert het ongemak te verminderen. Dit gedrag kan dan leiden tot problemen met hun huid als deze kapot wordt gemaakt door het krabben of zweertjes krijgt. Dit maakt uw hond alleen maar meer vatbaar voor andere infecties.

Duitse Herder

Voor wat voor zaken zijn honden allergisch?

Er zijn een aantal dingen waar honden vaak allergisch voor zijn. Hieronder verstaan we omgevingsfactoren, zoals veren, schimmels of mijten, waarvan sommige seizoensgebonden zijn - zoals gras of boomstuifmeel. Ze bevatten ook bepaalde voedingsmiddelen, zoals bepaalde zuivelproducten, rundvlees, kip, eieren, soja of sommige ontbijtgranen. Allergische reacties treden op als uw hond al vroeg in zijn leven gevoelig is en vanaf dan een negatieve reactie heeft. Door de vroege tekenen van allergische reacties te ontdekken, hebt u een betere kans om de beste behandeling voor deze levenslange aandoening te vinden.

Hoe wordt mijn hond getest op allergieën?

Het is belangrijk dat u uw hond naar de dierenarts brengt als u vermoedt dat hij/zij ergens allergisch voor is; uw dierenarts zal een reeks vragen stellen om meer te weten te komen over de symptomen van de hond en vervolgens zal hij/zij verschillende tests uitvoeren om uit te zoeken wat het allergeen kan zijn. Het kan gaan om huidweefsel afschrapen en een bloedonderzoek. Als de dierenarts vermoedt dat er sprake van een voedingsallergie is, wordt u gevraagd om uw hond een uitsluitingsdieet van acht tot twaalf weken te geven. Hierdoor kan de dierenarts vaststellen welk specifiek voedsel de allergische reactie van uw hond veroorzaakt door hem/haar een geheel nieuwe voedingsbron te geven, vervolgens de oude voedselbronnen één voor één opnieuw te introduceren en het resultaat te controleren.

De huid van uw hond verzorgen

Er zijn enkele eenvoudige manieren om voor de huid van uw hond te zorgen, die allergische reacties helpen verlichten en ervoor zorgen dat deze zo gezond mogelijk blijft. Het regelmatig wassen van uw hond met een specialistische shampoo helpt hen schoon te houden en hun huid te kalmeren, wat onmiddellijke verlichting biedt. Topische behandelingen zoals gels en crèmes zijn ook beschikbaar voor medische zorg. Je kunt uw hond ook ondersteunen door hem/haar voeding te geven dat rijk is aan voedingsstoffen waarvan bekend is dat het de gezondheid van hun huid ondersteunt. Dit omvat omega 3- en omega-6 essentiële vetzuren, die een rol spelen bij het helpen handhaven van een gezonde huidbarrière, antioxidanten en aloë vera, dat wordt beschouwd als een nuttige toevoeging aan het behandelen van sommige huidaandoeningen.

Het is belangrijk om uw dierenarts te raadplegen als uw hond sinds enkele dagen jeuk heeft en zit te krabben en u kunt ook op elk gewenst moment met uw dierenarts overleggen om meer te weten te komen over de huidverzorging van uw hond.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen