De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Heeft mijn hond een andere voeding nodig als hij senior is?

Heeft mijn hond een andere voeding nodig als hij senior is?

Elke levensfase vraagt om een andere voeding, dus uw seniorhond heeft een voeding nodig die zijn oudere lichaam optimaal ondersteunt. Naast een andere voeding kan ook extra gezondheidszorg noodzakelijk zijn. Laat de gezondheid van uw seniorhond daarom regelmatig door uw dierenarts controleren.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

De gemiddelde levensverwachting van onze honden is 12 jaar1,2. De levensverwachting is afhankelijk van een aantal factoren, zoals lichaamsgrootte, gewicht, ras, seksuele status, etc. Zo leeft een rashond gemiddeld 1 jaar minder lang dan een kruising. Kleine honden (< 10 kg) hebben de hoogste levensverwachting en zij zijn daarom pas vanaf 8 jaar senior. Middelgrote honden zijn senior vanaf 7 jaar en grote honden zijn vanaf 5 jaar senior. Grote honden hebben helaas de kortste levensverwachting.

Waarom heeft mijn hond een aangepaste SENIOR-voeding nodig?

Naarmate uw hond ouder wordt, zal ook zijn voedingsbehoefte veranderen. Door de hogere leeftijd en de lagere activiteitsgraad van seniorhonden neemt de spiermassa af, terwijl het vetweefsel toeneemt. De spijsvertering verloopt minder efficiënt en de eetlust van de hond kan verminderen door problemen met de tanden of een verminderde geur- en smaakwaarneming. Daarnaast neemt de kans op problemen met de werking van de nieren, gewrichten en de weerstand toe.

De volgende eigenschappen van SENIOR-voeding helpen uw hond zo goed mogelijk te ondersteunen:

 

 1. Optimaal energieniveau

Om de lichaamsconditie van uw hond optimaal te houden.

 1. Eiwitten van hoge kwaliteit en een goede verteerbaarheid

Helpen de spiermassa van uw seniorhond in stand te houden.

 1. Verlaagd fosforgehalte

Ondersteuning van de nierfunctie.

 1. Extra antioxidanten

Helpen de lichaamscellen tegen veroudering te beschermen en de weerstand te ondersteunen.

 1. Glucosamine en chondroïtine

Ter ondersteuning van de gewrichten.

 1. Aangepaste brokken of natvoeding

Gemakkelijk te kauwen, ook als uw seniorhond enkele gebitselementen zou verliezen.

 1. Extra smakelijk

Extra smakelijke brok om de voedselconsumptie van uw hond te stimuleren.

 

WIST U DAT…

 • De ouderdomsverschijnselen bij uw hond, zoals een grijze vacht, meer slapen en moeilijker opstaan uit de mand, pas heel laat zichtbaar worden? In het lichaam is het verouderingsproces echter al een tijdje aan de gang. Daarom is het belangrijk om op tijd over te stappen op een voeding speciaal voor seniorhonden, om het verouderingsproces te helpen vertragen.

 • Het eiwitgehalte in seniorvoedingen vroeger verlaagd werd om de nieren te ontlasten, maar dat recent is aangetoond dat vooral de verlaging van het fosforgehalte belangrijk is om de nieren te ondersteunen, en dat oudere honden juist behoefte hebben aan voldoende HOOGWAARDIGE eiwitten om het behoud van de spiermassa te bevorderen?

 

Referenties
 1. O ’neill DG, Church DB, Mcgreevy PD, Thomson PC, Brodbelt DC. Longevity and mortality of owned dogs in England. Vet J. 2013;198:638-643.
 2. Adams VJ, Evans KM, Sampson J, Wood JLN. Methods and mortality results of a health survey of purebred dogs in the UK. J Small Anim Pract. 2010;51(10):512-524.
QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen