De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Urinewegproblemen bij de hond: wat kunt u eraan doen?

Urinewegproblemen bij de hond: wat kunt u eraan doen?

Urinewegproblemen komen regelmatig voor bij de hond. Wij geven u tips voor gezonde urinewegen bij uw hond.

Zorg dat uw hond een gezond gewicht heeft

Honden met overgewicht hebben vaker last van blaasproblemen. Test hier of uw hond een gezond gewicht heeft of vraag uw dierenarts om advies.

Drinken is erg belangrijk!

Sommige honden drinken te weinig en daardoor raakt de urine geconcentreerd. Dit kan de kans op het ontstaan van blaasgruis vergroten. Daarom is het belangrijk om het drinken te stimuleren, zodat er meer urine wordt aangemaakt en uw hond meer gaat plassen. Plaats op meerdere plekken in huis drinkbakken, zodat uw hond sneller in de verleiding komt om te drinken. Daarnaast kunt u de brokken aanvullen met een natvoeding, waardoor uw hond automatisch meer vocht binnenkrijgt. Lees hier meer over het combineren van natvoeding en brokken voor de hond.

Stimuleer uw hond om meer te bewegen

Honden die niet zo actief zijn, hebben vaker urinewegproblemen dan actievere honden. Laat uw hond daarom vaak en lang genoeg uit. Dit helpt ook voor het behoud van een gezond lichaamsgewicht.

Bespreek de voeding met de dierenarts

Er zijn dieetvoedingen beschikbaar ter ondersteuning van de urinewegen van uw hond. Raadpleeg uw dierenarts voor advies over welke voeding het best aansluit bij de behoeftes van uw hond.

Vraag uw dierenarts om advies over wat u zelf kunt doen bij urinewegproblemen.

De meningen van onze klanten
5/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen