De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

1 ras, 1 brok, 1 formule. Omdat elk ras uniek is!

1 ras, 1 brok, 1 formule. Omdat elk ras uniek is!

De filosofie van Royal Canin is om zo precies mogelijk te beantwoorden aan de specifieke behoeften van elke kat en elke hond. Het spreekt eigenlijk voor zich dat een kleine Chihuahua niet dezelfde behoeften heeft als een Duitse Herder, of dat een Maine Coon, de grootste kat ter wereld met een halflange vacht, ook niet dezelfde behoeften heeft als een Sphynx, een naaktkat. Het Breed-assortiment ging van start in 1999 met Persian, een voeding specifiek ontworpen voor de Perzische kat.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Het eerste BREED-product was PERSIAN

Het eerste BREED-product werd ontwikkeld toen Royal Canin feedback kreeg van eigenaars en fokkers, die zeiden dat de Perzische kat moeite had om Sensitive 33 te eten. Op dat moment was Sensitive 33 het voorkeursproduct voor katten.

  • Onderzoek van Royal Canin

Royal Canin luistert aandachtig naar alle feedback over de verschillende voedingen, om honden en katten het allerbeste te kunnen bieden. Zo bleek bijvoorbeeld uit de resultaten van de Sensitive 33-studie dat de Pers inderdaad 15% van zijn voedsel verspilt als gevolg van zijn brachycefale morfologie. Dat houdt in dat hij een zeer brede en ronde schedel heeft met een korte en brede snuit, dat zijn voorhoofd, neus en kin op één lijn liggen, en dat hij een unieke kaakstructuur heeft. Door zijn kleine en compacte bek had de Pers dan ook problemen met het grijpen van het voedsel.

  • Ontwikkeling van de brok ALMOND 11

Er werden verschillende maten, vormen en texturen van brokken getest om te achterhalen welke het best paste bij de Perzische kat. Uit de studie kwam een brok in amandelvorm als beste naar voren.

  • Breed is zo veel meer dan alleen een brok met een aangepaste vorm, grootte en textuur

Net als veel andere katten- en hondenrassen heeft ook de Perzische kat specifieke raskenmerken. Zo heeft hij een gevoelig urinestelsel, en hij is ook de enige raskat met lang haar, waardoor er gemakkelijker haarballen gevormd worden. Het product Persian houdt rekening met al deze rasgevoeligheden. Diezelfde filosofie pasten we vervolgens toe bij de ontwikkeling van alle andere producten in het Breed-assortiment. We gebruiken steevast ingrediënten van superieure kwaliteit boordevol voedingsstoffen, aangepast aan de specifieke gevoeligheden van elk ras. Zo kunnen we een nutritioneel antwoord bieden dat perfect aansluit bij de specifieke behoeften van elk dier.

  • Voortdurende ontwikkeling

De wetenschap en het onderzoek evolueren voortdurend en al onze producten volgen deze ontwikkelingen op de voet. Daarom werd de formule van Persian sinds zijn creatie in 1999 al aangepast aan de wetenschappelijke vooruitgang, om het allerbeste nutritionele antwoord te kunnen blijven bieden.

  • Uitbreiding van het BREED-assortiment

Het Breed-assortiment heeft sinds 1999 een grote groei doorgemaakt. Voor Royal Canin Belux zijn er inmiddels 40 referenties voor droge hondenbrokken, en 3 referenties in natte vorm. Voor de kat bestaan er 10 referenties in de vorm van brokken en twee natte formules.

 

Wist u dat?

  • De Breed-referenties zijn perfect aangepast aan de specifieke behoeften van elk ras.
  • Voor bepaalde Breed-referenties bestaan er verschillende formules, bijvoorbeeld een aangepaste formule voor de pup van het ras en een aangepaste formule voor de volwassen rashond.
  • Sinds de ontwikkeling van het eerste Breed-product in 1999 werden er al tal van nieuwe referenties ontwikkeld.
QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
5/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen