De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Een gezond gewicht na castratie met een aangepaste voeding!

Een gezond gewicht na castratie met een aangepaste voeding!

Castratie leidt bij de hond niet alleen tot een vermindering van het energieverbruik, maar tegelijkertijd ook tot een verhoging van de voedselconsumptie. Daarom is het risico op overgewicht voor gecastreerde honden dubbel zo hoog. Het is dan ook van essentieel belang om overgewicht bij de gecastreerde hond te voorkomen dankzij een aangepaste voeding.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Waarom hebben gecastreerde honden meer kans op overgewicht?

Vanaf 48 uur na de castratie neemt de eetlust de hond toe en tegelijkertijd daalt het energieverbruik. De gecastreerde hond krijgt dus aanzienlijk meer energie binnen dan hij nodig heeft en zal deze extra energie als vet opslaan.

De gevolgen van overgewicht bij de hond

Door obesitas zet zich vet af in de organen, wat extra mechanische belasting van het lichaam veroorzaakt. Dit is de reden dat er vaak secundaire aandoeningen optreden, zoals suikerziekte, huidproblemen, slecht verdragen van inspanning, hartziekten, longziekten en met pijn gepaard gaande gewrichtsaandoeningen. Pijn lijdt dan tot een verdere vermindering van de lichaamsbeweging, wat overgewicht nog verder in de hand werkt! Obesitas vergroot bovendien de kans op moeilijkheden en complicaties bij chirurgische ingrepen.

Een aangepaste voeding voor het behoud van het ideale lichaamsgewicht

Om gewichtstoename bij een gecastreerde hond te voorkomen, wordt een voeding met een beperkt vetgehalte aanbevolen. Vet is namelijk de grootste energieleverancier in de voeding. De voeding bevat bovendien een hogere hoeveelheid eiwit van hoge biologische waarde die de spiermassa in stand houdt en een hoog vezelgehalte om het gevoel van verzadiging te bevorderen. De toevoeging van L-carnitine stimuleert de vetverbranding.

Wanneer overschakelen op een aangepaste voeding?

Binnen de 48 uur na castratie zal de eetlust van de hond reeds toenemen. Het is daarom aangeraden om zo snel mogelijk na de ingreep over te schakelen op een aangepaste voeding. Om de stress van de voedingsovergang en de ingreep te beperken raden we aan om ruim een week voor de ingreep geleidelijk over te schakelen op een voeding voor gecastreerde honden. Meng hierbij de oude voeding over een periode van 7 dagen geleidelijk onder de nieuwe voeding.

Een aangepaste voedingsroutine voor het behoud van het ideale lichaamsgewicht

  • Beperkt tussendoortjes. Tussendoortjes mogen maximaal 10% van de dagelijkse energiebehoefte dekken. Vermijd het geven van etensresten, aangezien deze vaak veel calorieën bevatten en niet aangepast zijn aan de specifieke behoeften van uw hond. Ze brengen het dieet uit evenwicht en verhogen de kans op overgewicht.

  • Geef uw hond zijn eigen eetplekje waar hij op zijn gemak kan eten. Blijf niet toekijken terwijl de hond aan het eten is.

  • Verspreid de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voeding over 2 maaltijden per dag. Weeg de hoeveelheid nauwkeurig af!

WIST U DAT?

  • Het risico op overgewicht dubbel zo hoog is bij gecastreerde honden?

  • Honden met overgewicht gemiddeld minder lang leven?

  • Een verhoogd eiwit- en vezelgehalte de verzadiging bevorderen?

  • L-carnitine de vetverbranding stimuleert?

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
5/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen