De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe kan ik mijn hond laten vermageren?

Hoe kan ik mijn hond laten vermageren?

Overgewicht en obesitas moeten beschouwd worden als een ziekte, die de gezondheid van uw hond ernstig kan schaden. Overgewicht ontstaat meestal eenvoudig doordat de hond gedurende een langere periode te veel heeft gegeten en te weinig heeft bewogen. In sommige gevallen wordt overgewicht veroorzaakt door een onderliggende ziekte.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Voor honden met overgewicht is het van levensbelang om gewicht te verliezen. Ontdek hier of uw hond te dik is. Met onderstaande tips kan u uw hond helpen afvallen.

TIP: voeding

Pas de voeding van uw hond aan na castratie

Na castratie of sterilisatie gaan honden meer eten, terwijl ze juist minder voeding nodig hebben. Hierdoor kunnen ze snel te dik worden. Geef een speciale voeding voor gecastreerde/gesteriliseerde honden van de dierenspeciaalzaak of dierenarts.

Geef een vermageringsdieet

Geef te dikke honden een vermageringsdieet van bij de dierenarts. Het volstaat niet om minder van de gebruikelijke voeding te geven: uw hond riskeert dan onvoldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Het aangepaste vermageringsdieet bevat een verlaagd energiegehalte, verhoogd eiwitgehalte en verhoogd vezelgehalte. Zo zal uw hond afvallen, zonder zijn spiermassa te verliezen en zonder honger te hebben. Bovendien bevat de voeding extra voedingsstoffen om de vetverbranding te stimuleren en de gewrichten soepel te houden. Bij gering overgewicht is een lightvoeding voldoende. Dit kan u vinden bij de dierenspeciaalzaak.

Stop tussendoortjes

Geef uw hond geen tussendoortjes, maar altijd een afgemeten hoeveelheid voeding per dag. Tussendoortjes zorgen niet alleen voor overgewicht, maar kunnen zelf een hele maaltijd zijn voor uw hond. Zorg er ook voor dat de rest van het gezin de hond niet stiekem verwent met een koekje. Want wist u dat het geven van een gedroogd varkensoor of enkele hamrolletjes aan uw hond overeenkomt met zelf 2 donuts eten?

TIP: gedrag

Motiveer uw hond om te bewegen

Zorg ervoor dat uw hond meer gaat bewegen. Als uw hond weinig beweegt, kan hij ook te dik worden. Houd wel rekening met zijn gewrichten en bouw langzaam op. Bij kortsnuitige honden worden korte intense inspanningen best vermeden en wordt de voorkeur gegeven aan lange inspanningen met lage intensiteit.

TIP: gezondheid

Check bij de dierenarts

Laat een te dikke hond ook altijd nakijken door uw dierenarts. Soms kan een ziekte of medicatie de oorzaak zijn van overgewicht. Laat een dierenarts dit uitsluiten. Hij kan uw hond ook het best begeleiden tijdens het afvallen.

WIST U DAT…

  • 1 kg overgewicht bij de kat overeenkomt met 16 kg overgewicht bij de mens?

  • Een hond ook niet te snel mag afvallen en u daarom het advies van uw dierenarts moet volgen?

  • Het geven van 1 bot als tussendoortje aan uw hond hetzelfde is als zelf 7 donuts eten?

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
3/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen