De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe kan ik mijn kat laten vermageren?

Hoe kan ik mijn kat laten vermageren?

Overgewicht en obesitas moeten beschouwd worden als een ziekte, die de gezondheid van uw kat ernstig kan schaden. Overgewicht ontstaat meestal eenvoudig doordat de kat gedurende een langere periode te veel heeft gegeten en te weinig heeft bewogen. In sommige gevallen wordt overgewicht veroorzaakt door een onderliggende ziekte.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

overgewicht vergeleken met de mens 

 

Voor katten met overgewicht is het van levensbelang om gewicht te verliezen. Ontdek hier of uw kat te dik is. Met onderstaande tips kan u uw kat helpen afvallen.

TIP: voeding

Pas de voeding van uw kat aan na castratie of sterilisatie

Door een verandering in de hormonenhuishouding gaan katten na een castratieof sterilisatie meer eten, terwijl ze juist minder voeding nodig hebben. Hierdoor kunnen ze snel te dik worden. Geef een speciale voeding voor gecastreerde/gesteriliseerde katten van de dierenspeciaalzaak of dierenarts.

Geef een vermageringsdieet

Geef te dikke katten een vermageringsdieet van bij de dierenarts. Het volstaat niet om minder van de gebruikelijke voeding te geven: uw kat riskeert dan onvoldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Het aangepaste vermageringsdieet bevat een verlaagd energiegehalte, verhoogd eiwitgehalte en verhoogd vezelgehalte. Zo zal uw kat afvallen, zonder zijn spiermassa te verliezen en zonder honger te hebben. Bovendien bevat de voeding extra voedingsstoffen om de vetverbranding te stimuleren en de gewrichten soepel te houden. Bij gering overgewicht is een lightvoeding voldoende. Dit kan u vinden bij de dierenspeciaalzaak.

Stop tussendoortjes

Geef uw kat geen tussendoortjes, maar altijd een afgemeten hoeveelheid voeding per dag. Tussendoortjes zorgen niet alleen voor overgewicht, maar kunnen zelf een hele maaltijd zijn voor uw kat. Zorg er ook voor dat de rest van het gezin de kat niet stiekem verwent met een koekje.

Want wist u dat het geven van enkele vetrandjes van de ham aan uw kat gelijk is aan het eten van 12 donuts bij de mens? Een stuk leverpastei voor uw kat komt overeen met 7 donuts voor uzelf.

 

TIP: gedrag

Motiveer uw kat om te bewegen

Zorg ervoor dat uw kat meer gaat bewegen. Speel regelmatig met uw kat en introduceer nieuw speelgoed om de nieuwsgierigheid van uw kat te blijven wekken.

TIP: gezondheid

Check bij de dierenarts

Laat een te dikke kat ook altijd nakijken door uw dierenarts. Soms kan een ziekte of medicatie de oorzaak zijn van overgewicht. Laat een dierenarts dit uitsluiten. Hij kan uw kat ook het best begeleiden tijdens het afvallen.

WIST U DAT…

  • 1 kg overgewicht bij de kat overeen komt met 16 kg overgewicht bij de mens?

  • Een kat ook niet te snel mag afvallen, omdat ze dan risico loopt op leververvetting? Raadpleeg daarom steeds het advies van uw dierenarts voor een vermageringsprogramma op maat.

  • Het geven van een stuk leverpastei als tussendoortje aan uw kat hetzelfde is als zelf 7 donuts eten?

 Ontdek nu Royal Canin voor uw kat bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt.

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen