De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Kittens groeien de eerste maanden van hun leven heel snel. Een kitten weegt bij de geboorte ongeveer 120 gram en na vier weken is dat gewicht al verviervoudigd. De ontwikkeling van een pasgeboren kitten tot een volwassen kat duurt ongeveer een jaar. In die belangrijke periode bestaat er een grote behoefte aan energie en hoogwaardige voedingstoffen, zodat alle weefsels optimaal gevormd kunnen worden en een goede basis wordt gelegd voor het verdere kattenleven.

Voor de jonge kittens zijn de volgende soorten voeding te verkrijgen:

 • kunstmelk

 • kittenvoeding

 

Kunstmelk

De voeding die uw kitten van bij de geboorte tot het spenen krijgt is van essentieel belang voor een goede ontwikkeling van het dier. De eerste weken is een kitten volledig afhankelijk van de moedermelk. Wanneer er geen of te weinig melk van het moederdier beschikbaar is, moet de kitten een melkvervangend preparaat krijgen. Belangrijk is dat het preparaat een matig lactosegehalte bevat omdat kittens niet goed in staat zijn om lactose te verteren. Koemelk is dus geen goed idee! Ook mag de kunstmelk geen zetmeel bevatten, omdat kittens een beperkt vermogen hebben om zetmeel te verteren, met diarree als mogelijk gevolg.

Wanneer een kitten volledig moet worden bijgevoed, zijn gedurende de eerste levensweek zeven maaltijden per dag nodig. Dit aantal kan geleidelijk worden afgebouwd naar vier keer per dag in de zesde week (zie tabel 1). De eerste levensweken kan een zuigflesje worden gebruikt, vanaf vier weken kan de melk op een schoteltje worden gegeven.

Belangrijke eigenschappen van Babycat milk van Royal Canin zijn:

 • hoog energiegehalte

 • matig lactosegehalte

 • geen zetmeel

 • toevoeging taurine. Dit draagt bij tot de ontwikkeling van het zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en de hartfunctie.

 • 100% melkeiwitten

 • toevoeging van fermenteerbare vezels

 • DHA (omega-3 vetzuren). Dragen bij tot de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

 

Kittenvoeding

Rond de leeftijd van vier weken kunt u geleidelijk overschakelen van melk naar vaste voeding. De ideale voeding om deze overgang te vergemakkelijken is de Mother & Babycat van Royal Canin. Deze unieke zachte kittenbrokjes die gemakkelijk geweekt kunnen worden kunnen zowel aan de lacterende poes als aan haar kittens gegeven worden (tot 4 maanden). Deze voeding wordt bij voorkeur de eerste weken vijf of zes keer per dag, in kleine porties, op een plat schoteltje aangeboden.

Vanaf ongeveer acht weken drinkt de kitten niet meer bij de moeder en eet hij alleen nog maar vast voedsel. Hij is dan volledig gespeend. Rond de leeftijd van 4 weken komt de kitten in een kritieke periode met verminderde weerstand. Tijdens dit ‘immuniteitsgat’ is uw kitten extra gevoelig voor infecties. Dit kan tot een leeftijd van 12 weken blijven duren (zie grafiek 2).

Belangrijke eigenschappen van Mother & Babycat van Royal Canin zijn:

 • Hoog energiegehalte

De energiebehoefte is het hoogst tijdens de eerste vier levensmaanden. Een voeding met een hoog energiegehalte maakt het mogelijk om het volume van de maaltijd te beperken en zo de belasting van het maag-darmkanaal te verminderen.

 • Beperkt zetmeelgehalte

In deze periode kunnen kittens nog maar beperkt zetmeel verteren (zie grafiek 3).

 • Optimaal eiwitgehalte en eiwitten met hoge biologische waarde

Voor de groei zijn voornamelijk eiwitten nodig.

 • Toevoeging van taurine

Deze voedingsstof ondersteunt de ontwikkeling van het zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en de hartfunctie.

 • Kleine en gemakkelijk te weken brokjes

Een kitten moet de brokjes makkelijk kunnen eten met zijn melkgebit.

Van 4 tot 12 maanden is het aangeraden om uw kitten de KITTEN-voeding van Royal Canin te geven. Indien uw kitten gesteriliseerd wordt rond 6 maand, schakel dan geleidelijk (7 dagen) over op KITTEN STERILISED.

 • Aangepast energiegehalte

Na 4 maanden neemt de energiebehoefte geleidelijk af tot de energiebehoefte van de volwassen eenjarige kat.

 • Bevordert de spijsvertering

De toevoeging van specifieke vezels (FOS & MOS) ondersteunt de spijsvertering en een gunstige darmflora, wat helpt om de kwaliteit van de ontlasting te verbeteren.

 • Ondersteunt de natuurlijke weerstand

L-lysine, specifieke antioxidanten en DHA (omega-3 vetzuren) helpen de natuurlijke weerstand van uw kitten te ondersteunen.

 • Helpt veilig op te groeien

Alle nutriënten, waaronder calcium en fosfor, zijn uitgebalanceerd om een harmonieuze groei te ondersteunen.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen