De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Waarom een rasspecifieke voeding geven ?

U heeft de keuze gemaakt om een rashond in huis te nemen. In 2002 heeft Royal Canin het eerste nutritionele antwoord op maat gemaakt voor een rashond, de Yorkshire Terriër. Door de nodige raskennis en wetenschappelijke ondersteuning bestaat er intussen een rasspecifieke voeding voor meer dan 20 verschillende hondenrassen!

Kennis is van heel groot belang en laat Royal Canin toe om de specifieke gevoeligheden van elk ras te kennen. Daarom kunnen we aan elk ras de voeding geven die het nodig heeft!

Dat een Chihuahua niet dezelfde voeding nodig heeft als een Deense Dog lijkt vrij logisch, maar het is zeker niet enkel de grootte van de brok die anders is!
Zo is de brok voor de Chihuahua extra gericht op gezonde urinewegen en tanden en hebben grotere hondenrassen meer nood aan gewrichtsondersteuning.

Ook de vorm van de brok is van belang om een goede vastneembaarheid te verzekeren. Honden met een brachycefale snuit, zoals de Boxer of de Engelse Buldog kunnen moeite hebben met het vastnemen van een brok. Royal Canin ontwikkelde een specifieke golfvormige brok om een goede vastneembaarheid te verzekeren!

En wist u dat de Labrador een ringvormige brok heeft? De Labrador is immers een gulzige hond die soms moeilijk op zijn ideale gewicht kan blijven. Door de ringvorm in de brok moet hij trager eten en is het volume van zijn maaltijd toch groot genoeg om verzadiging te geven!


Zo heeft elk ras wel zijn eigen kenmerken en gevoeligheden en is de rassenvoeding op maat dan ook zeer belangrijk om aan deze behoeften tegemoet te komen. Bovendien bestaat er ook specifieke groeivoeding die de behoeften van pups optimaal ondersteunt.

Vind de meest geschikte voeding voor uw rashond, klik hier 

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen