De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe de voeding van uw kat zijn/haar huid beïnvloedt

Hoe de voeding van uw kat zijn/haar huid beïnvloedt

Om goed te kunnen functioneren, heeft de huid van uw kat een complexe mix van de juiste voedingsstoffen nodig. Lees meer over hoe elke voedingsstof bijdraagt aan de gezondheid van de huid en vacht van uw kat.

De huid van uw kat is het grootste orgaan in zijn/haar lichaam en voert verschillende vitale functies uit. Het beschermt uw kat tegen externe irriterende stoffen, helpt uw kat geïsoleerd te houden en vermindert het waterverlies waardoor hij/zij uitgedroogd kan geraken. Een gezonde huid hebben is daarom heel belangrijk voor de algehele gezondheid van uw kat.

Er zijn een aantal verschillende factoren die de conditie van de huid van uw kat beïnvloeden.  Hieronder vallen de leeftijd, het ras en de genen. Het omvat ook de hygiëne van de kat en de omgevingscondities waaraan hij/zij wordt blootgesteld, binnen- en buitenshuis. Een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de gezondheid van de huis van uw kat is het dieet; zonder de juiste set voedingsstoffen die een gebalanceerd dieet biedt, is de huid van uw kat minder geneigd om gezond te zijn en goed te functioneren.

Wat hebben katten nodig voor een gezonde huid?

De huid van uw kat bestaat uit drie lagen, plus drie verschillende soorten haar, die elk een unieke functie hebben en die van verschillende voedingsstoffen moeten worden voorzien om ze effectief te laten werken. Evenwichtige kattenvoeding moet uw kat alles geven wat hij/zij nodig heeft om de gezondheid van de huid en het haar te ondersteunen, van eiwit tot een mengsel van specifieke mineralen.

De gezondheid van de huid van uw kat en eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor de vernieuwing van de huidcellen en de sterke haargroei in de vorm van keratine. Vanwege de constante celvermenigvuldiging en celvernieuwing van de huid, gebruikt deze veel eiwitten - tot 30% van de dagelijkse eiwitinname van uw kat. Zonder de juiste hoeveelheid eiwit in de kattenvoeding, merkt u misschien dat hun haar dunner of brosser lijkt, wat hun beschermende eigenschappen vermindert.

kat die eet

Essentiële vetzuren en de kattenhuid

Een andere belangrijke reeks voedingsstoffen zijn de essentiële vetzuren. Hieronder verstaan we omega 3, met name EPA en DHA en omega 6, die allemaal helpen de zuiverheid van de huid van uw kat te behouden en bij te dragen aan de groei van gezond haar. Katten zijn niet in staat om sommige essentiële vetzuren intern te synthetiseren, dus ze moeten ze via hun voeding binnenkrijgen. Een tekort aan deze cruciale voedingsstoffen kan resulteren in mat of verkleurd haar, kale plekken en vochtverlies via de huid.

De impact van vitaminen op de huid van uw kat

Er zijn verschillende vitaminecomplexen nodig om de huid en het haar van uw kat goed te laten werken. Vitamine A helpt om de celgroei te reguleren, terwijl de vitamine B-groep vetten, eiwitten en koolhydraten metaboliseert. Vitamine E is een natuurlijke antioxidant die het afweersysteem ondersteunt dat aanwezig is in de huid van uw kat, terwijl biotine belangrijk is om de zuiverheid van de huid te ondersteunen. Zonder deze vitaminen kan uw kat last hebben van haaruitval, een vacht van slechte kwaliteit, huidschilfers en problemen bij de productie van keratine, het belangrijkste bestanddeel van haar.

De huid van uw kat en mineralen

Er zijn twee mineralen die essentieel zijn voor een gezonde huid en haar bij uw kat. Het eerste is zink, dat een multifunctionele rol heeft en cruciaal is in de mechanismen van alle cellen in het lichaam van uw kat. Het tweede is koper, dat wordt gebruikt bij het maken van haar en de pigmentatie ervan. Een tekort aan zink of koper in de voeding van uw kat kan resulteren in een vacht die er slecht aan toe is, een doffe kleur heeft en erg langzaam groeit.

Hoewel er genetische factoren zijn die van invloed zijn op de gezondheid van de huid van uw kat, kunt u door een geschikt dieet te kiezen dat alle voedingsstoffen bevat die hij/zij nodig hebt, uw kat ondersteunen bij het ontwikkelen van een sterke, gezonde huid en vacht.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen