De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe de voeding van uw hond zijn huid beïnvloedt

Hoe de voeding van uw hond zijn huid beïnvloedt

Als het grootste orgaan in hun lichaam is de huid van uw hond de allereerste verdediging tegen irriterende stoffen van buitenaf. De juiste voeding met de correcte mix van voedingsstoffen is een essentiële stap om bij te dragen aan een goede gezondheid.

De huid van uw hond is het grootste orgaan van zijn lichaam en speelt een vitale rol bij het beschermen tegen externe schade. De voeding voor uw hond heeft een grote impact op het al dan niet gezond zijn en goed functioneren van hun huid en mag daarom niet over het hoofd moet worden gezien.

De huid en vacht van uw hond

De huid en het haar van uw hond vormen gemiddeld 12% van hun lichaamsgewicht en het is een enorm belangrijk orgaan in hun permanente gezondheid en ontwikkeling. Hun huid heeft drie afzonderlijke lagen, elk met een andere functie:

  • De bovenste laag of epidermis vormt een barrière tegen externe irriterende stoffen.
  • De middelste laag, of dermis, geeft de huid elasticiteit en weerstand.
  • De onderste laag, of hypodermis, is rijk aan vetcellen en isolatie.

Bovenop deze elementen, biedt de huid van uw hond een kritische bescherming tegen omgevingsfactoren en externe parasieten die uw huisdier kunnen irriteren. Hun huid beschermt hen ook tegen waterverlies, reguleert hun lichaamstemperatuur en is verantwoordelijk voor het huisvesten van de haren van hun vacht. De huid van uw hond moet daarom zorgvuldig worden verzorgd om zijn algehele gezondheid te ondersteunen.

2 honden in ene veld

Welke problemen kunnen zich voordoen met de huid van honden?

Eén specifiek probleem is de vernietiging of het verlies van een beschermende biofilm die bovenop de huid van uw hond ligt. Deze wordt gecreëerd door talg uit de huid en bevat nuttige bacteriën die uw hond beschermen tegen irriterende stoffen van buitenaf. Deze biofilm voorkomt, als de hond gezond is, ook dat 'slechte' bacteriën zich vermenigvuldigen en irritatie of andere huidproblemen veroorzaken. Hoewel deze functie werkt tegen externe problemen als het gaat om de huid van uw hond, wordt deze gedeeltelijk geproduceerd en gecontroleerd door interne reacties op hun voeding.

Honden kunnen overgevoelig of zelfs allergisch zijn voor bepaalde voedselcomponenten. Als deze deel uitmaken van hun voeding kan dit huidklachten veroorzaken. Hieronder valt ook histamine - gevonden in tomaten, spinazie, kaas en varkenslever - en tryptamine, dat voorkomt in chocolade en gekookte kaas. Bepaalde granen kunnen ook een oorzaak zijn van huidaandoeningen bij uw hond, als gevolg van overgevoeligheid.

Sommige hondenrassen hebben specifieke problemen met hun huid, waarvan u zich bewust moet zijn. Hondenrassen met geplooide huid, zoals mopsjes of buldogs, kunnen irritatie oplopen omdat het voor hun huidtype gemakkelijker is om bacteriën te herbergen. Kleinere honden die bekend staan ​​om de kwaliteit van hun vacht, kunnen een bijzonder gevoelige huid hebben en lopen het risico lopen op haarverlies, haar brosheid of verlies van vachtkleur - bijvoorbeeld bij mini-schnauzers of shih tzus.

Hoe de voeding van uw hond de gezondheid van zijn huid beïnvloedt

De juiste voeding kan de huid van uw hond helpen om goed te functioneren en het moet de juiste mix van voedingsstoffen bevatten.

Uw hond heeft proteïne nodig om een ​​gezonde huid en haar op te bouwen. Idealiter moet het eiwit goed verteerbaar zijn en dus van een hoogwaardige bron. Dit maakt het gemakkelijker voor het maag-darmkanaal van uw hond om zich aan het eiwit te assimileren, terwijl het risico op overgevoeligheid en resulterende huidaandoeningen wordt vermeden. Meervoudig onverzadigde vetzuren ondersteunen op dezelfde manier de ontwikkeling van huid en haar, en als de juiste hoeveelheden omega 3- en omega 6-zuren aanwezig zijn in het voer van uw hond, kunnen deze helpen om jeuk en huidirritatie te beheersen.

Hun voeding kan ook beschermen tegen externe factoren door vitamine A, B en D toe te voegen en het goede functioneren van huidcellen aan te moedigen door er zink aan toe te voegen. Koper wordt ook gebruikt om de sterkte van de kleur in hun vacht te helpen ontwikkelen.

Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van de huid van uw hond, raadpleeg dan uw dierenarts, deze kan u adviseren over overgevoeligheden, allergieën en het meest geschikte voedsel voor uw huisdier.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen