De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoeveel voeding mag ik mijn kat geven?

Het is belangrijk voor uw kat dat u steeds zijn voedingsbehoefte respecteert. Als u uw kat overvoedt zal dit leiden tot gewichtstoename, als u ondervoedt zal uw kat afvallen en kan er een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan. De voedingsbehoefte bestaat uit de behoefte aan energie en de behoefte aan de verschillende voedingsstoffen. De verhouding tussen de energiebehoefte en de behoefte aan specifieke voedingsstoffen zal per dier verschillen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Welke voeding moet ik mijn kat geven?

Alvorens te bepalen hoeveel voeding u uw kat mag geven, is het belangrijk dat u eerst bepaalt welke de meest aangepaste voeding is voor uw kat.. Een verandering van de voedingsbehoefte kan niet alleen worden opgevangen door het vermeerderen of verminderen van de hoeveelheid standaardvoeding. Er zal nauwkeurig gekeken moeten worden welke behoefte is gestegen of afgenomen. Zo zal een kat die moet vermageren minder energie moeten binnenkrijgen, terwijl de behoefte aan andere voedingsstoffen, zoals mineralen en vitaminen, ongewijzigd blijft. Het is daarom belangrijk om een aangepaste dieetvoeding te kiezen diealle nodige voedingsstoffen voor uw kat bevat, terwijl ze toch minder energie aanvoert.

Hoeveel voeding moet ik mijn kat geven?

Wanneer u de meest aangepaste voeding voor uw kat hebt uitgekozen, is het belangrijk dat u ook de dagelijks aanbevolen hoeveelheid respecteert. Op elke verpakking van Royal Canin vindt u de voedingstabel met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zo kunt u snel zien hoeveel voeding uw kat per dag nodig heeft. Bij het bepalen van de juiste hoeveelheid voeding gaat u uit van het gewicht van uw kat. In de horizontale kolom ziet u het gewicht, in de verticale kolom ziet u de lichaamstoestand van uw kat.

Is uw kat aan de zware kant? Kijk dan in de onderste horizontale kolom.

Is uw kat mooi op gewicht? Kijk dan in de middelste kolom.

Binnen het gekozen vak is links aangegeven wat uw kat nodig heeft als ze alleen brokken krijgt. Geeft u uw kat ook natvoeding? Kijk dan in het rechtse deel van het onderste vak hoeveel brokken u erbij mag geven. Weeg de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ’s ochtends zorgvuldig af en verspreid ze vervolgens over verschillende maaltijden per dag.

De voedingstabel is slechts een richtlijn. Houd steeds de lichaamsconditie van uw kat in het oog en pas de hoeveelheid indien nodig aan in samenspraak met uw dierenarts.

Vb. Home Life INDOOR 27

 

 

Hoeveel voeding mag ik mijn kitten geven?

Op elke verpakking van Royal Canin vindt u de voedingstabel met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Zo kunt u snel zien hoeveel voeding uw kitten per dag nodig heeft. Bij het bepalen van de juiste hoeveelheid voeding gaat u uit van de leeftijd of het huidige gewicht van uw kitten. In de kolom onder de gepaste leeftijd / gewicht vindt u vervolgens de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor uw kitten. Weeg deze hoeveelheid ’s ochtends zorgvuldig af en verspreid ze vervolgens over verschillende maaltijden per dag. U kunt in de onderste rij bovendien kiezen tussen de aanbevolen hoeveelheid voor enkel droge brokjes of u kunt droge brokken met natvoeding combineren.

Vergeet niet dat uw kitten snel groeit. Check daarom om de twee weken de voedingstabel en pas de hoeveelheid voeding aan.

De voedingstabel is slechts een richtlijn. Houd steeds de lichaamsconditie van uw kitten in het oog en pas de hoeveelheid indien nodig aan in samenspraak met uw dierenarts.

vb. Second Age Kitten

 

WIST U DAT

  • Het belangrijk is dat u de juiste hoeveelheid voeding nauwkeurig afweegt met een weegschaal?

  • Katten bij voorkeur verschillende kleine maaltijden verspreid over de dag eten?

  • Het belangrijk is dat u de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ’s ochtends afweegt en deze vervolgens doorheen de dag verspreidt over verschillende maaltijden?

  • Katten houden van spelletjes waarbij ze moeten ‘werken’ voor hun eten?

 Vind de meest geschikte voeding voor uw dier, klik hier

 

 

  Ontdek nu Royal Canin voor uw hond bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt. 

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen