De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De voordelen van natte voeding voor uw hond

De voordelen van natte voeding voor uw hond

Droge of natte voeding? Eigenaars stellen zich vaak de vraag wat nu de beste voeding is voor hun hond. Er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vraag en dit hangt af van de voorkeur van uw huisdier. Zolang u maar een voeding kiest van hoogwaardige kwaliteit die afgestemd is op de specifieke behoeften van uw hond en die de droge voeding niet uit evenwicht brengt! Net als droge voeding heeft natte voeding heel wat specifieke eigenschappen en voordelen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

De voordelen van natte voeding

  1. Het is een complete voeding

Natte voeding van Royal Canin is bereid met grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit en bevat alle essentiële voedingsstoffen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van uw hond.

  1. Ondersteunt de urinewegen

Natte voeding bevat gemiddeld 70 tot 80% water. Voldoende vochtopname is zeer belangrijk voor de gezondheid van uw hond. Honden die enkel droge voeding eten nemen minder water op dan honden die ook natte voeding eten.

Een stijging in vochtopname leidt tot een groter urinevolume en minder geconcentreerde urine. Natte voeding bevat bovendien een aangepast mineralengehalte. Dit is belangrijk voor de ondersteuning van de urinewegen en zal de kans op de vorming van blaasstenen verkleinen.

  1. Bevordert de spijsvertering

Het hoge vochtgehalte in de natte voeding helpt bij honden met hardere ontlasting.

  1. Behoud van het ideale lichaamsgewicht

Bij natte voeding is de energiedensiteit verdund door de hoge hoeveelheid water. Het hoge vochtgehalte zorgt bovendien ook voor een gevoel van verzadiging dankzij het extra gewicht dat het toevoegt aan de maaltijd.

  1. Ideaal voor pups en oudere honden

De unieke zachte textuur vergemakkelijkt het kauwen. Bij pups helpt natte voeding bij de overgang van melk naar vaste voeding. Oudere honden, die al tanden verloren zijn, kunnen de natte voeding gemakkelijker opnemen.

  1. Zeer smakelijk

Natte voeding heeft een uitgesproken aroma, wat de eetlust bij kieskeurige eters bevordert.

Welke natte voeding moet ik gebruiken?

Als u uw hond natte voeding geeft, kunt u dit als complete voeding gebruiken, of u kunt ze combineren met droge voeding. Dit hangt af van de voorkeur van uw hond. Wat belangrijk is, is dat de voeding die u geeft uw hond optimaal ondersteunt en rekening houdt met zijn specifieke behoeften, zoals het ras, de grootte, de levensfase, de seksuele status, de levensstijl en andere specifieke noden. Als u natte voeding wilt combineren met droge voeding, is het belangrijk dat u met de natte voeding de droge voeding niet uit evenwicht brengt. Kies daarom niet zomaar willekeurig een natte voeding, maar kies een natte voeding uit ons ruime assortiment die het best aansluit bij de specifieke behoeften van uw hond en bij de droge voeding.

Wist u dat?

  • Natte voeding de vochtopname bevordert?
  • Onze natte voeding alle essentiële voedingsstoffen bevat en dus ook als complete voeding gegeven kan worden?
  • Natte voeding best op kamertemperatuur wordt aangeboden en zachtjes wordt opgebroken met een vork?
  • Een geopend versheidszakje tot maximaal 48 uur, maar bij voorkeur 24 uur, in de koelkast bewaard kan worden?
QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
3/5
5 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen