Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!
De grondstoffen die we gebruiken voor al onze voedingen zijn afkomstig van gecertificeerde leveranciers. Om ecologische redenen proberen we zoveel mogelijk te werken met lokale leveranciers. Al onze leveranciers doorgaan strenge selectieprocedures voor ze worden toegelaten en ook nadien wordt regelmatig gecontroleerd of ze voldoen aan onze voedselveiligheid en kwaliteitseisen.
Al onze grondstoffen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De grondstoffen die wij gebruiken zijn afkomstig van en volgen dezelfde strenge controles als de grondstoffen voor humane consumptie.
Dit wil zeggen dat wij bijvoorbeeld enkel vlees en dierlijke bijproducten gebruiken van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Voor onze dierenvoeding gebruiken we de delen van het dier die we als mens zouden kunnen eten, maar in onze cultuur niet gebruikelijk zijn, zoals de longen, het hart en de lever. Hierdoor moeten er geen extra dieren geslacht worden voor de productie van onze voeding.
Risicovolle organen, zoals hersenen, of dierlijke bijproducten die slecht verteerbaar zijn, zoals veren, worden in onze voedingen niet gebruikt! Dierlijk afval, zoals darminhoud of uitwerpselen, wordt uiteraard ook niet gebruikt in onze voedingen!
Het productieproces van natte voeding in versheidszakjes en blikken verloopt vrij gelijkaardig, maar toch zijn er enkele kleine verschillen. Onderstaand de verschillende stappen in het productieproces van natte voeding.
De grondstoffen van onze gecertificeerde leveranciers komen aan bij de laaddokken van de fabriek.
Nadat alles geïnspecteerd is, wordt de lading gelost en in houders geplaatst. Vlees wordt ingevroren om de versheid en kwaliteit van de grondstof te bewaren.
Het bevroren vlees doorloopt het maalproces.
De gemalen grondstoffen gaan door de metaaldetector.
Vanaf hier wordt het proces vrij eenvoudig. De grondstoffen worden nauwkeurig op gewicht gedoseerd en aan het mengsel toegevoegd. Vervolgens worden de grondstoffen met elkaar vermengd zoals bij het maken van een cake! Tijdens deze stap worden water, granen, vitaminen en mineralen toegevoegd.
Van het mengsel worden kleine vleesbrokjes gemaakt en deze worden gekookt. Vervolgens wordt de saus of gelei toegevoegd.
Het mengsel gaat opnieuw door een metaaldetector voordat het product in het blik en de versheidszakjes gaat.
De blikken en versheidszakjes worden vervolgens nog een keer gewogen en op bakrekken gestapeld om nadien in de "retort" te gaan, een soort van grote stoomoven.
Elke batch wordt getest op het bereiken van de interne temperatuur die nodig is voor een optimale kwaliteit en voedselveiligheid.
Daarna worden de blikken gelabeld en worden de blikjes en versheidzakjes in aparte dozen verpakt.
Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!