De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoeveel voeding mag ik mijn hond geven?

Het is belangrijk voor uw hond dat u steeds zijn voedingsbehoefte respecteert. Als u uw hond overvoedt zal dit leiden tot gewichtstoename, als u ondervoedt zal uw hond afvallen en kan er een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan. De voedingsbehoefte bestaat uit de behoefte aan energie en de behoefte aan de verschillende voedingsstoffen. De verhouding tussen de energiebehoefte en de behoefte aan specifieke voedingsstoffen zal per dier verschillen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

 

Welke voeding moet ik mijn hond geven?

Alvorens te bepalen hoeveel voeding u uw hond mag geven, is het belangrijk dat u eerst bepaalt welke de meest aangepaste voeding is voor uw hond. Een verandering van de voedingsbehoefte kan niet alleen worden opgevangen door het vermeerderen of verminderen van de hoeveelheid standaardvoeding. Er zal nauwkeurig gekeken moeten worden welke behoefte is gestegen of afgenomen. Zo zal een hond die moet vermageren minder energie moeten binnenkrijgen, terwijl de behoefte aan andere voedingsstoffen, zoals mineralen en vitaminen, ongewijzigd blijft. Het is daarom belangrijk om een aangepaste voeding te kiezen die alle nodige voedingsstoffen voor uw hond bevat, terwijl ze toch minder energie aanvoert.

Hoeveel voeding mag ik mijn hond geven?

Op elke verpakking van Royal Canin vindt u de voedingstabel met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zo kunt u snel zien hoeveel voeding uw hond per dag nodig heeft. Bij het bepalen van de juiste hoeveelheid voeding gaat u uit van het streefgewicht (= ideale lichaamsgewicht) en de activiteit van uw hond. In de verticale kolom ziet u het gewicht, in de horizontale kolom ziet u de activiteit van uw hond. Weeg de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ’s ochtends zorgvuldig af en verspreid ze vervolgens over 2 maaltijden per dag. Voorzie ook steeds voldoende vers drinkwater!

De voedingstabel is slechts een richtlijn. Houd steeds de lichaamsconditie van uw hond in het oog en pas de hoeveelheid indien nodig aan in samenspraak met uw dierenarts.

 

Hoeveel voeding mag ik mijn pup geven?

Op elke verpakking van Royal Canin vindt u de voedingstabel met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zo kunt u snel zien hoeveel voeding uw pup per dag nodig heeft. Bij het bepalen van de juiste hoeveelheid voeding gaat u uit van het geschatte volwassen gewicht en de leeftijd van uw pup. In de horizontale kolom ziet u de leeftijd, in de verticale kolom ziet u het geschatte volwassen gewicht. Weeg de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ’s ochtends zorgvuldig af en verspreid ze vervolgens over 3 maaltijden per dag tot de pup 6 maanden is. Nadien volstaan 2 maaltijden per dag. Voorzie ook steeds voldoende vers drinkwater!

De voedingstabel is slechts een richtlijn. Houd steeds de lichaamsconditie van uw pup in het oog en pas de hoeveelheid indien nodig aan in samenspraak met uw dierenarts.

 

WIST U DAT

  • Het belangrijk is dat u de juiste hoeveelheid voeding nauwkeurig afweegt met een weegschaal?

  • Snacks maximum 10% van de dagelijkse energiebehoefte mogen bedragen?

  • Als u snacks bijgeeft, u de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voeding met hetzelfde aantal calorieën moet verminderen?

 Vind de meest geschikte voeding voor uw dier, klik hier

 Ontdek nu Royal Canin® voor uw hond bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt.

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
5/5
6 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen