De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De voeding van uw kitten van de geboorte tot de volwassen leeftijd

De voeding van uw kitten van de geboorte tot de volwassen leeftijd

De groei is een van de belangrijkste periodes in het leven van uw kat. Een kitten weegt bij de geboorte ± 100 g en zijn gewicht zal (afhankelijk van het ras) ongeveer vervijftigvoudigen. Het spreekt voor zich dat de voeding van een kitten de nodige energie en voedingsstoffen moet bevatten om deze intense groeiperiode te ondersteunen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Voeding bij de geboorte

Tijdens de eerste voedingen na de geboorte krijgt de kitten geen melk, maar colostrum van de moederpoes. Dit colostrum ziet er anders uit en heeft ook een andere samenstelling dan melk. Het bevat een hoge hoeveelheid afweerstoffen, die noodzakelijk zijn voor het opbouwen van de afweer van uw kitten en hem de eerste 8 weken beschermen tegen allerlei ziektekiemen uit de omgeving.

Zorg dat uw kitten zo snel mogelijk en binnen de 24 uur voldoende colostrum binnenkrijgt.

 

Voeding op 2 maanden

Na 2 à 3 weken krijgt de kitten zijn eerste melktanden. Rond de leeftijd van 4 tot 7 weken zal de moedermelk geleidelijk beginnen afnemen en zal de kitten langzamerhand vaste voeding beginnen eten. Dit heet de speenperiode of overgangsperiode. Het spijsverteringsstelsel ontwikkelt zich verder en de capaciteit om melksuiker te verteren neemt af, terwijl de capaciteit om zetmeel te verteren toeneemt.

 

Voeding op 2 maanden

Na 7 à 8 weken is de speenperiode afgerond en begint de periode waarin de kitten zelfstandig wordt. De kitten voedt zich nu alleen en eet enkel nog vaste voeding (droge en/of natte voeding).

 

Voeding op 3 maanden

Rond de leeftijd van 12 weken gaan de kittens naar hun nieuwe thuis. Beperk de stress van uw kitten en laat hem rustig aan zijn nieuwe omgeving wennen. Geef nog een maand dezelfde voeding als uw kitten bij de fokker kreeg.

 

Voeding op 4 maanden

Op de leeftijd van 4 maanden is het aangeraden uw kitten te laten overschakelen op ROYAL CANIN® Kitten. Deze voeding mag u geven tot de leeftijd van 12 maanden. ROYAL CANIN® Kitten bevat een hoog energiegehalte, laag zetmeelgehalte, optimaal eiwitgehalte en voldoende taurine. De voeding ondersteunt het spijsverteringsstelsel van uw kitten, stimuleert de opbouw van spiermassa en de ontwikkeling van de ogen en hersenen, zodat uw kitten op een veilige manier kan opgroeien.

 

Voeding op 6 maanden

Als uw kitten rond 6 maanden gesteriliseerd wordt, schakel dan geleidelijk (7 dagen) over op ROYAL CANIN® Kitten Sterilised. Deze voeding bevat een verlaagd energiegehalte, waardoor het risico op gewichtstoename na de sterilisatie vermindert. ROYAL CANIN® Kitten Sterilised wordt aangeraden voor gesteriliseerde en gecastreerde kittens van 6 tot 12 maanden.

 

Voeding op 12 maanden

Na ± 12 maanden is uw kitten volwassen (soms langer afhankelijk van het ras). Een volwassen kat heeft andere voedingsbehoeften dan een kitten. De voedingsbehoefte is afhankelijk van het ras, de leeftijd of levensfase, de levensstijl en andere specifieke behoeften. Raadpleeg onze voedingswijzer om de meest aangepaste voeding voor uw kat te vinden. Schakel geleidelijk over van de oude naar de nieuwe voeding over een periode van 7 dagen, waarbij steeds meer nieuwe voeding onder de oude wordt gemengd.

 

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen