De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De voeding van uw pup van de geboorte tot de volwassen leeftijd

De voeding van uw pup van de geboorte tot de volwassen leeftijd

De groei is een van de belangrijkste periodes in het leven van uw hond. Een pup weegt bij de geboorte een paar 100 gram en zijn gewicht zal, afhankelijk van het ras, 20 tot 100 keer toenemen. Het spreekt voor zich dat de voeding van een pup de nodige energie en voedingsstoffen moet bevatten om deze intense groeiperiode te ondersteunen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Voeding bij de geboorte

Tijdens de eerste voedingen na de geboorte krijgt de pup geen melk, maar colostrum van de teef. Dit colostrum ziet er anders uit en heeft ook een andere samenstelling dan melk. Het bevat een hoge hoeveelheid afweerstoffen, die noodzakelijk zijn voor het opbouwen van de afweer van uw pup en hem de eerste 8 weken beschermen tegen allerlei ziektekiemen uit de omgeving.

 

Zorg dat uw pup zo snel mogelijk en binnen de 24 uur voldoende colostrum binnenkrijgt.

 

Voeding op 1 maand

Rond de leeftijd van 3 tot 7 weken zal de moedermelk geleidelijk beginnen afnemen en zal de pup langzamerhand vaste voeding beginnen eten. Dit heet de speenperiode of overgangsperiode. Het spijsverteringsstelsel ontwikkelt zich verder en de capaciteit om melksuiker te verteren neemt af, terwijl de capaciteit om zetmeel te verteren toeneemt.

 

Voeding op 2 maanden

Na 7 à 8 weken is de speenperiode afgerond en begint de periode waarin de pup zelfstandig wordt. De pup voedt zich nu alleen en eet enkel nog vaste voeding (droge en/of natte voeding).

 

Voeding op 3 maanden

Rond de leeftijd van 12 weken gaan de pups naar hun nieuwe thuis. Beperk de stress van uw pup en laat hem rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. Geef in het begin dezelfde voeding als bij de fokker. Als u wenst te veranderen, schakel dan geleidelijk over naar de nieuwe voeding om zijn spijsverteringsstelsel niet te veel in de war te brengen. Meng de nieuwe voeding onder de oude voeding, gedurende 7 dagen en nadien geeft u ten slotte enkel nog de nieuwe voeding. ROYAL CANIN® Puppy & Junior-voeding wordt aangeraden tot de leeftijd van 8 tot 24 maanden, afhankelijk van het formaat van uw hond. Kijk naar de richtlijnen op de verpakking voor meer informatie.

Voeding op volwassen leeftijd

Eens uw pup volwassen is, moet u overschakelen op een voeding voor volwassen honden. De voeding moet de specifieke behoeften van uw volwassen hond ondersteunen. Deze zijn afhankelijk van het ras, de leeftijd of levensfase, de activiteit, de seksuele status en andere specifieke behoeften. Vind de meest aangepaste voeding voor uw hond via onze voedingswijzer. De leeftijd waarop u moet overstappen op een voeding voor volwassen honden is afhankelijk van het formaat van uw hond.

Bij X-small en Mini honden (tot 10 kg) is dit 8 maanden, bij Medium honden (11 tot 25 kg) is dit 12 maanden en bij Maxi honden (26 tot 44 kg) is dit 15 maanden, bij Giant honden (> 45 kg) is dit 18/24 maanden.

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen