De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Mixed Feeding, de voordelen van droge en natte voeding.

Mixed Feeding, de voordelen van droge en natte voeding.

60 % van de katten eet dagelijks zowel natte als droge voeding. Het voeden van droge en natte voeding aan uw kat heet Mixed Feeding. Elke kat is uniek en heeft individuele voorkeuren, ook wat betreft de voeding. Met Mixed Feeding kan uw kat profiteren van de voordelen van beide voedingen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Wat is Mixed Feeding?

Mixed Feeding is het voeden van zowel droge als natte voeding aan uw dier.

Waarom Mixed Feeding?

Met Mixed Feeding kan uw dier profiteren van de voordelen van beide voedingsvormen.

De voordelen van Mixed Feeding.

 1. Volledige en evenwichtige voeding

De voedingsstoffen in zowel de droge als natte voedingen van Royal Canin® zijn perfect uitgebalanceerd. Zowel de natte als droge voeding worden bereid met grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit en ondersteunen de specifieke behoeften van uw kat.

De voordelen van Mixed Feeding gelden enkel wanneer droge voeding van Royal Canin® gemengd wordt met natte voeding van Royal Canin®. Als men producten buiten het Royal Canin®-assortiment gebruikt, is de evenwichtige toevoer van nutriënten niet gegarandeerd. 

 1. Respecteert het natuurlijk voedingsgedrag van de kat

Mixed Feeding respecteert het natuurlijke voedingsgedrag van de kat. Katten eten het liefst verschillende kleine maaltijden doorheen de dag. Met droge brokken is het gemakkelijk om dit eetpatroon van uw kat te respecteren. Van nature uit selecteren katten prooien die rijk zijn aan eiwitten, een matig vetgehalte hebben en een kleine hoeveelheid koolhydraten bevatten. Het voedingsstoffenprofiel van de natte voeding leunt zeer nauw aan bij deze natuurlijke voorkeur.

 1. Ondersteuning van de urinewegen

Natte voeding bevat gemiddeld 70 tot 80 % water. Voldoende vochtopname is zeer belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Katten hebben een minder gevoelige dorstprikkel dan honden en zullen dus minder snel drinken. Katten die enkel droge voeding eten, nemen tot de helft minder water op dan katten die ook natte voeding eten. Eén zakje natte voeding bevat al 36% van de dagelijkse waterbehoefte. Een stijging in de vochtopname leidt tot een groter urinevolume en minder geconcentreerde urine, waardoor de kans op blaasstenen verkleint. Zowel de natte als de droge voeding bevatten een uitgebalanceerd mineralengehalte, wat belangrijk is voor de ondersteuning van gezonde nieren en urinewegen.

 1. Helpt een gezond gebit behouden

Droge brokken met een specifieke textuur hebben een mechanisch poetseffect op de tanden. De grootte, textuur en vorm van de brokken zijn hierbij van groot belang. De grootte en vorm moeten aangepast zijn, zodat de kat de brokken gemakkelijk kan kauwen. De textuur moet zodanig zijn dat de brok pas uit elkaar valt nadat de tand hem volledig doorboord heeft. Als de brok te zacht is en daardoor te snel uit elkaar valt, heeft hij geen poetseffect. Als de brok te hard is, ervaart de kat een onaangenaam gevoel in de mond. Voor katten die moeite hebben met kauwen (jonge kittens, senior katten die reeds tanden verloren zijn, …) is natte voeding een aangename afwisseling op de droge voeding.

 1. Ondersteuning van de spijsvertering

De voedingsvezels in de droge brokken ondersteunen de darmtransit en helpen een gezonde darmflora te onderhouden. Het hoge vochtgehalte in de natte voeding is een goede ondersteuning voor katten die last hebben van drogere ontlasting.

 1. Behoud van een ideaal lichaamsgewicht

Mixed Feeding helpt om het ideale lichaamsgewicht te behouden. Droge voeding zorgt namelijk voor een verzadigingseffect door de aanwezige vezels, terwijl bij natte voeding de energiedensiteit verdund is door de hoge hoeveelheid water. Het hoge vochtgehalte zorgt bovendien ook voor een gevoel van verzadiging dankzij het extra gewicht dat het toevoegt aan de maaltijd1.

 1. Verhoogde smakelijkheid

De textuur van de voeding speelt een belangrijke rol in welke voeding de voorkeur krijgt van elke individuele kat. Mixed Feeding is een nieuwe textuur die als zeer smakelijk aanvaard wordt.

De geur van natte voeding is bovendien meer uitgesproken, wat de eetlust bevordert bij kieskeurige eters.

Hoe mixt u?

Mixed Feeding kan afwisselend en/of gecombineerd gevoed worden. De manier van mixen hangt af van de voorkeur van uw dier.

Gecombineerd voeden houdt het risico in van overvoeding of een onevenwicht in de nutriëntentoevoer, maar niet bij Royal Canin! Royal Canin heeft het giswerk voor u geëlimineerd door richtlijnen te voorzien binnen ons assortiment. Daarom is het belangrijk dat u zich houdt aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en enkel natte en droge voedingen van het Royal Canin-assortiment met elkaar combineert, want deze zijn perfect op elkaar afgestemd.

Om het u gemakkelijk te maken raden wij aan om 1 zakje/blik natte voeding per dag te voeden en aan te vullen met droge voeding, naargelang de energiebehoefte van uw kat. We raden aan niet meer dan 1/3 van de energiebehoefte te voeden via natte voeding. Dit is slechts een richtlijn en u kan variëren naargelang de voorkeur van uw kat. Let erop dat u de dagelijkse energiebehoefte steeds respecteert!

 

WIST U DAT...

 1. Natte voeding bij voorkeur op kamertemperatuur aangeboden wordt?

 2. U de natte voeding voor het voeden zachtjes met een vork moet opbreken?

 3. U Mixed Feeding best vanaf speenleeftijd kan introduceren om de acceptatie te bevorderen?

 4. Natte voeding voor het openen best bewaard wordt bij kamertemperatuur in een droge ruimte, zonder direct zonlicht?

 5. Natte voeding na het openen maximaal 48 uur bewaard kan worden in de koelkast?

 

 

Referenties

 1. Wei A, Fascetti AJ, Villaverde C, Wong RK, Ramsey JJ. Effect of water content in a canned food on voluntary food intake and body weight in cats. Am J Vet Res. 2011;72(7):918-923. doi:10.2460/ajvr.72.7.918.

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen