De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De eerste dagen en nachten.

Een goede en tijdige voorbereiding, is essentieel bij de komst van een kitten.

 

Een kitten is na 8 weken zelfstandig genoeg om het nest te verlaten. Toch wordt aangeraden om te wachten tot de leeftijd van 12 à 14 weken. Zo kan het socialisatieproces met soortgenoten nog wat langer doorgaan, en wordt de kans op gedragsproblemen geminimaliseerd.

 

Zorg vóór de aankomst van de kitten voor het volgende:

  • Een mandje, waar de kat comfortabel kan slapen,
  • Eén of twee diepe kattenbakken en
  • een bakje voor voeding en eentje voor water.
  • Vraag de fokker naar de eetgewoonten en de aard van de maaltijden. Wil je een andere voeding gaan gebruiken, respecteer dan een overgangsperiode van zeven dagen. Zo minimaliseer je de kans op diarree.
  • Zorg ook voor een hoge krabpaal met verschillende niveaus. Katten zitten graag op de uitkijk, en hebben iets nodig om hun nagels te scherpen. Een hoge krabpaal met meerdere niveaus, komt ook hun lichaamsbeweging ten goede. Dit is extra belangrijk bij katten die binnenshuis leven.
  • Voorzie voldoende stimulerende en veilige speeltjes en maak je huis gevarenvrij. Verwijder zaken zoals giftige planten, blootliggende elektriciteitsdraden, scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen.

 

Het katje los in de auto vervoeren is niet veilig. Zorg daarom voor een stevige en voldoende grote transportkooi met een dekentje.

Bereid je kinderen voor op de komst van de kitten. Leer hen dat kittens geen speelgoed zijn en dat ze hun slaap nodig hebben. Leer hen de kitten ook op de juiste manier optillen.

Heb je al één of meerdere dieren in huis, neem dan de reeds aanwezige honden of katten de eerste dagen hun voorrechten niet af, maar stel ze gerust binnen hun eigen territorium.

Zonder de kitten af zodat hij geleidelijk het huis kan verkennen.

Neem met een doek wat afscheiding van het aangezicht van de kitten, en wrijf dit in de andere kamers aan de onderkant van de muren. Zo kunnen de aanwezige dieren beter aan de geur van de kitten wennen.

 

 

Ontdek nu Royal Canin voor uw kat bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen