De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Als baasje willen we graag weten welke voeding we best aan onze kat geven. Waar we dikwijls minder bij stil staan, is de hoevéélheid voeding. Het klopt dat katten verspreid over de dag, verschillende kleine porties eten. Ze moeten dus steeds voedsel ter beschikking hebben. Dit betekent echter niet dat we hun lege eetbakje zomaar mogen aanvullen. Het is belangrijk om een dagelijks rantsoen te respecteren. Doen we dat niet, dan kan onze kat overgewicht krijgen.

 

Overgewicht heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid van onze kat, zoals gewrichtsproblemen, hart –en ademhalingsproblemen en suikerziekte. ‘Beter voorkomen dan genezen’, is hier dus zeker van toepassing!

Hoe bepalen we dit dagelijks rantsoen nu? Bij premium voedingen zal je op de achterzijde van de verpakking een voedingstabel vinden. Deze geeft een richtlijn voor het bepalen van de hoeveelheid voeding die je de kat binnen een periode van 24 uur mag geven.

Je zoekt het volwassen gewicht van jouw kat op, en leest ernaast de hoeveelheid aanbevolen voeding af. Opgelet, voor katten die al iets te dik of te mager zijn is het van belang om te kijken naar het ideale lichaamsgewicht van je dier. Ben je niet zeker of jouw kat een gezond gewicht heeft, breng dan een bezoekje aan de dierenarts. Als het exacte gewicht van jouw kat er niet bijstaat, dan kies je het gewicht dat het dichtst in de buurt komt en geef je iets meer, of iets minder voeding. Bij kittenvoedingen is de tabel dan weer opgesteld op basis van leeftijd in plaats van gewicht.

Om de voeding af te wegen kan je een keukenweegschaal gebruiken, of een maatbeker die te verkrijgen is bij de dierenarts of in de dierenspeciaalzaak. s’ Ochtends vul je het eetbakje met het volledige dagrantsoen. Is je kat wat gulzig, dan kan je het dagrantsoen beter in twee verdelen en s’ ochtends en s’avonds een deel geven.

Beslis je om naast de droge voeding ook natte voeding te geven, dan zal je de hoeveelheid droge voeding moeten aanpassen. Op de zakjes natte voeding van Royal Canin, staat dan ook een tabel die aangeeft hoe je droge en natte voeding kan combineren. Let ook op met tussendoortjes, dit zijn ook calorieën die je eigenlijk in mindering moet brengen van het dagelijks rantsoen en ze zijn zelden bevorderlijk voor de gezondheid.

Tenslotte nog een belangrijk aandachtspunt. Deze tabel bevat slechts aanbevelingen van de hoeveelheid voeding. Iedere kat is anders en heeft een verschillende stofwisseling en activiteitsniveau. Een regelmatige gewichtscontrole is dan ook nodig om te verifiëren of je wel goed bezig bent.

 

 

 Ontdek nu Royal Canin voor uw kat bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts in uw buurt.

 

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen