De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Als u voor een raskat kiest, dan kunt u via de website van Royal Canin een lijst van erkende fokkers raadplegen. Deze fokkers zijn verplicht zich aan bepaalde regels te houden, wat u meer zekerheid geeft omtrent de afkomst van uw kitten, in combinatie met een deskundig advies. Vraag aan de fokker bij het kopen van een raskitten steeds de stamboom en het garantiecertificaat.

Naast de genetische achtergrond zijn ook de omgeving en levensomstandigheden waarin de kittens opgroeien van groot belang. Tracht zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de afkomst van het dier vooraleer u uw keuze maakt. Dring erop aan om het moederdier (en indien mogelijk vaderdier) en de omgeving te zien. Het karakter van de moeder is een indicatie voor het karakter van uw toekomstige kitten. De omgeving en de voedingstoestand van de kittens en het moederdier zeggen veel over de kwaliteit van de fokker. Bezoek uw kitten ook meerdere malen alvorens u hem mee naar huis neemt en plan een uitgebreid gesprek met de fokker.

Overweeg ook eens om een kat (of kitten) te adopteren uit het asiel. Elk jaar komen in België meer dan 35.000 katten in asielen terecht, waarvan er jaarlijks meer dan 12.000 worden geëuthanaseerd, omdat ze geen geschikte thuis vinden. Het schenken van een nieuwe thuis aan een van deze katten is een zeer nobele daad. Aarzel niet om te informeren bij asielen, de dierenbescherming en dierenartsen.

 Vind hier een goede fokker!

 

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen