De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Voeding voor uw pup

Voeding voor uw pup

De groei is de belangrijkste periode in het leven van een hond. Tijdens deze periode worden zowel het karakter als het lichaam van de toekomstige volwassen hond gevormd. Pups die het nest verlaten zullen nog een tijd blijven groeien. De voeding moet een optimale groei ondersteunen, goed verteerbaar zijn en voorzien in voldoende energie, eiwitten en uitgebalanceerde hoeveelheden vitaminen en mineralen. Een ongebalanceerde voeding tijdens de groei kan ernstige gevolgen hebben, zoals bot- en gewrichtsproblemen.

De groeiperiode van de pup bestaat uit twee fasen. De eerste fase is een fase van snelle groei, waarbij de pup vooral in de hoogte groeit. Gedurende deze fase zal vooral het skelet zich ontwikkelen. De tweede fase is een fase van meer geleidelijke groei, waarbij de pup vooral in de breedte groeit. Deze fase duurt totdat de hond volgroeid is, en wordt gekenmerkt door de duidelijke ontwikkeling van de spieren. De groeisnelheid en de duur van de groeifasen hangt samen met het uiteindelijke volwassen gewicht. Zo is een dashond (teckel) na 8 tot 10 maanden volwassen, en dan weegt hij 20 keer zijn geboortegewicht, terwijl de Duitse dog pas na 24 maanden volwassen is, en dan meer dan 100 keer zijn geboortegewicht weegt. Royal Canin heeft voeding op maat voor pups van zeer kleine rassen (< 4 kg), kleine rassen (4 tot 10 kg), middelgrote rassen (11 tot 25 kg), grote rassen (26 tot 44 kg) en zeer grote rassen (> 45 kg). De droge brokjes (X-small en Mini) kunnen eventueel afgewisseld worden met de Mini Junior Natvoeding. Zowel de droge als natte voeding is perfect uitgebalanceerd en bevat alle nodige voedingsstoffen.

 

Pups hebben behoefte aan een voeding met een licht verhoogd energiegehalte om het volume van de maaltijd te beperken. Zo wordt het maag-darmkanaal minder belast. Let wel op, pups van grote rassen hebben in vergelijking met pups van kleine rassen veel minder energie nodig per kilogram lichaamsgewicht. Te veel energie kan aanleiding geven tot gewrichtsaandoeningen en overgewicht. Geef dus geen Mini-juniorvoeding aan een pup van een groot ras! De voeding moet hoogwaardige ingrediënten en een verlaagd zetmeelgehalte hebben, voor een optimale verteerbaarheid. Pups in de groei hebben een verhoogde eiwitbehoefte. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van de spieren, het skelet en alle andere weefsels. De hoeveelheid vitaminen en mineralen, zoals calcium en fosfor, is aangepast aan de behoeften van de opgroeiende pup. De grootte en textuur van de brokjes moet aangepast zijn en ze moeten gemakkelijk te weken zijn.

 

Aan de voeding van Royal Canin worden ook ‘nutraceuticals of verrijkende voedingsstoffen toegevoegd die uw pup extra ondersteunen. Fermenteerbare vezels (FOS en MOS) ondersteunen een gezonde darmflora. Omega 3-vetzuren ondersteunen het spijsverteringsstelsel en helpen bij de ontwikkeling van de hersenfunctie. Chondroïtine en glucosamine dragen bij tot het behoud van soepele gewrichten. Antioxidanten helpen ten slotte bij het versterken van de natuurlijke afweer.

 

Ondek hier ons product catalogus!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen