De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

1 ras, 1 brok, 1 formule

1 ras, 1 brok, 1 formule

Het zijn allemaal katten, en toch is een Britse Korthaar geen Pers en een Siamees geen Maine Coon. De Noorse Boskat kan wel wat extra ondersteuning gebruiken voor zijn halflange vacht, terwijl de grote Maine Coon baat heeft bij extra ondersteuning van de gewrichten. Elke kat is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften. Het Breed-assortiment van Royal Canin bestaat uit 10 unieke formules voor 7 kattenrassen en biedt een nutritioneel antwoord om de specifieke behoeften van uw raskat nog beter te ondersteunen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 50 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Vier belangrijke redenen waarom raskatten uniek zijn en unieke behoeften hebben

Typerende kop- en kaakvorm

De korte brede snuit van de Pers staat in schril contrast met de driehoekige lange kop van de Siamees. De kop- en kaakvorm van de kat beïnvloeden de manier waarop de kat zijn brokken opneemt.

Kenmerkende lichaamsbouw en bespiering

De gewrichten en beenderen van de krachtig Maine Coon worden extra belast en kunnen dus best wat ondersteuning gebruiken. Een hoog eiwit- en matig vetgehalte helpen dan weer om het lenige slanke lichaam van de Siamees optimaal te ondersteunen.

Huid- en vachttype

De vacht van de Pers is lang met een zeer dichte ondervacht, de vacht van de Noorse Boskat halflang en waterafstotend, terwijl de Sphynx schijnbaar geen vacht heeft.

Specifieke energiebehoefte

De Sphynx heeft geen isolerende vacht en heeft meer energie nodig om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden. De Britse Korthaar daarentegen heeft een neiging tot overgewicht en dus een lagere energiebehoefte.

Een unieke brok

Door jarenlang onderzoek en observatie begrijpen we bij Royal Canin® hoe de typerende kop- en kaakvorm, de beet, tong en zelfs de lippen de manier waarop het dier de brokken vastneemt en kauwt beïnvloeden.

De textuur en hardheid van de brok zijn aangepast aan de grootte van de kaak en kracht van de beet. Zo moet een brok gemakkelijk te kauwen zijn, maar mag hij ook niet te snel uit elkaar vallen zodat het mechanische poetseffect op de tanden niet verloren gaat.

De densiteit van de brok is afgestemd op de eetsnelheid van elk ras en op de dagelijkse energiebehoefte.

De vorm en grootte van de brok is aangepast aan de manier waarop bepaalde rassen hun brokken oppakken. Verschillende rassen gebruiken verschillende delen van de tong of tanden om de brokken op te pakken. Zo likt de Pers de brokjes op met de onderkant van zijn tong en hiervoor is de amandelvormige brok ideaal. De Maine Coon neemt de brokken eerder vast met de tanden, waardoor een hogere brok handiger is. De brok met gaatje van de Siamees is speciaal ontwikkeld om de eetsnelheid te vertragen en het kauwen te stimuleren.

De samenstelling van de brok ondersteunt de specifieke behoeften van elke raskat. De voeding voor Siamese katten bevat prebiotica om een gezonde darmflora te ondersteunen en de voeding voor de Ragdoll bevat kraakbeenondersteunende voedingsstoffen. De voeding voor de Britse Korthaar bevat dan weer een hoger vezelgehalte.

U dacht dat rasvoeding en de unieke brokvorm iets te maken hadden met marketing? Dan hebt u het mis! Rasvoeding is ontwikkeld met de gezondheid en het welzijn van uw raskat in gedachten. De rasvoeding van Royal Canin® biedt daarom de meest optimale nutritionele ondersteuning van uw raskat.

WIST U DAT...

  • Royal Canin 10 unieke formules voor 7 kattenrassen heeft ontwikkeld?

  • De anatomie van de kop, de lichaamsbouw, het huid- en vachttype en de energiebehoefte van uw raskat hem uniek maken?

  • De vorm van de brok niet zomaar gekozen is, maar wel het opnamegemak bevordert en het kauwen stimuleert?

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 50 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen