De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

1 ras, 1 brok, 1 formule

1 ras, 1 brok, 1 formule

Een Chihuahua is geen Deense Dog en een Labrador is geen Golden Retriever. De Yorkshire kan wel wat extra ondersteuning gebruiken voor zijn continu groeiende vacht, terwijl de Rottweiler meer baat heeft bij extra ondersteuning van de gewrichten. Elke hond is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften. Het Breed-assortiment van Royal Canin bestaat uit 40 unieke formules voor 24 hondenrassen en biedt een nutritioneel antwoord om de specifieke behoeften van uw rashond nog beter te ondersteunen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 50 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Vier belangrijke redenen waarom rashonden uniek zijn

Typerende kop- en kaakvorm

De korte brede snuit van de Buldog staat in schril contrast met de lange smalle snuit van de Poedel. De kop- en kaakvorm van de hond beïnvloeden de manier waarop de hond zijn brokken opneemt.

Kenmerkende lichaamsbouw en bespiering

De krachtig gespierde Rottweiler zal zijn beenderen en gewrichten op een andere manier belasten dan de lange kleine Dashond, maar beide zullen baat hebben bij de toevoeging van kraakbeenbeschermende voedingsstoffen aan de voeding. De Labrador heeft een neiging tot overgewicht, waardoor het energiegehalte iets verlaagd is, terwijl de Ierse Setter juist een hogere energiebehoefte heeft.

Huid- en vachttype

De Mopshond en Buldog hebben huidplooien, die regelmatig gecontroleerd moeten worden op irritatie, terwijl de Duitse Herder en West Highland White Terriër bekend staan om hun gevoelige huid, die wel eens jeukt.

De vacht bestaat in talloze variëteiten, die o.a. verschillen qua kleur, textuur, lengte en dikte. Zo is de vacht van de Labrador waterdicht, terwijl de lange vacht van de Shih Tzu blijft doorgroeien. Het is logisch dat elk huid- en vachttype een aangepaste ondersteuning nodig heeft. Zo versterkt L-tyrosine de intensiteit van de vachtkleur, terwijl curcumine samen met aloë vera, taurine en vitamine C het natuurlijke afweersysteem van de huid ondersteunt.

Specifieke energiebehoefte

Het spreekt voor zicht dat de energiebehoefte van de Chihuahua is niet gelijk is aan die van de Duitse Dog.

Een unieke brok

Door jarenlang onderzoek en observatie begrijpen we bij Royal Canin hoe de typerende kop- en kaakvorm, de beet en zelfs de lippen de manier waarop het dier de brokken vastneemt en kauwt beïnvloeden.

De textuur en hardheid van de brok zijn aangepast aan de grootte van de kaak en kracht van de beet. Zo moet een brok gemakkelijk te kauwen zijn, maar mag hij ook niet te snel uit elkaar vallen zodat het mechanische poetseffect op de tanden niet verloren gaat.

De densiteit van de brok is afgestemd op de eetsnelheid van elk ras en op de dagelijkse energiebehoefte. Zo heeft de brok van de Deense Dog een heel hoge energiedichtheid om het volume van de maaltijd en de belasting van het maagdarmkanaal te beperken.

De vorm van de brok is aangepast aan de manier waarop bepaalde rassen hun brokken oppakken. Verschillende rassen gebruiken verschillende delen van de tong of tanden om de brokken op te pakken. Zo heeft de Boxer met zijn korte snuit veel minder moeite met het opnemen van een golfvormige brok dan een vierkante brok.

De grootte van brok moet aangepast zijn aan de kaken en tanden van de hond. Zo zal een Maltezer-brok uiteraard veel kleiner zijn dan een brok voor de Golden Retriever.

U dacht dat rasvoeding en de unieke brokvorm iets te maken hadden met marketing? Dan hebt u het mis! Rasvoeding is ontwikkeld met de gezondheid en het welzijn van uw rashond in gedachten. De rasvoeding van Royal Canin biedt daarom de meest optimale nutritionele ondersteuning van uw rashond.

WIST U DAT...

  • Royal Canin 40 unieke formules voor 24 hondenrassen heeft ontwikkeld?

  • De anatomie van de kop, de lichaamsbouw, het huid- en vachttype en de energiebehoefte van uw rashond hem uniek maken?

  • De vorm van de brok niet zomaar gekozen is, maar wel het opnamegemak bevordert en het kauwen stimuleert?

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 50 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen