De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Sphynx

Hoge energiebehoeften
De Sphynx, een bijna volledig haarloze kat, heeft een erg actief metabolisme dat helpt om haar... Meer lezen
De Sphynx, een bijna volledig haarloze kat, heeft een erg actief metabolisme dat helpt om haar lichaamstemperatuur te regelen. Deze thermoregulatie vraagt echter veel energie.
De verzorging van een unieke vacht
Een van de belangrijkste taken van de huid bestaat erin een barrière te vormen tegen aanvallen... Meer lezen
Een van de belangrijkste taken van de huid bestaat erin een barrière te vormen tegen aanvallen van buitenaf. Sphynxen hebben een dikke opperhuid, maar door het ontbreken van een vacht is de huid niet beschermd.
Ondersteuning van de hartfunctie
Dit ras is gevoelig voor hartproblemen. Laat uw Sphynx regelmatig door de dierenarts controleren.

Verantwoorde voeding voor uw Sphynx

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op de behoeften van uw Sphynx? Onze formule SPHYNX is dé voeding bij uitstek voor dit kattenras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Sphynx ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De driehoekige brokken zijn speciaal afgestemd op de kaak van de Sphynx en bevorderen het kauwen.
 • Hoge energiebehoeften
  Om te beantwoorden aan de hoge energiebehoeften van de Sphynx biedt deze voeding een hoge energieconcentratie en is ze verrijkt met L-carnitine.
 • Gevoelige huid
  Sphynx katten hebben een dikke opperhuid, maar door gebrek aan haar en pigmentatie wordt hun huid...
  Sphynx katten hebben een dikke opperhuid, maar door gebrek aan haar en pigmentatie wordt hun huid blootgesteld aan externe factoren. Een exclusief complex van voedingsstoffen helpt de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen. Verrijkt met Omega 3- en Omega 6-vetzuren ter ondersteuning van de gezondheid van de huid.
  Meer lezen Verbergen
 • Ondersteuning van de hartgezondheid
  De voeding werd verrijkt met taurine en omega 3-vetzuren om de hartgezondheid te ondersteunen.
Video

Sphynx

Bekijk onze video voor meer informatie over de Sphynx

Het karakter van de Sphynx

Levendig, guitig, speels, onafhankelijk. Sociaal in de omgang met soortgenoten en honden, nooit agressief. Zeer lief, zelfs bezitterig. Ze houdt ervan verwend te worden. Het leven in een appartement bevalt haar uitstekend, omdat ze gevoelig is voor koude, warmte en vochtigheid. In de winter moet ze een energierijke voeding krijgen zodat ze haar lichaamstemperatuur iets hoger kan houden dan normaal. Hoewel ze kan bruinen, is het best haar niet aan zonlicht bloot te stellen om verbranding te voorkomen. In tegenstelling tot andere kattenrassen transpireert de Sphynx via de huid, waardoor ze regelmatig met een washandje gewassen moet worden. Een bad is niet aan te raden. Bovendien moeten de oren regelmatig nagekeken worden omdat ze overvloedig oorsmeer produceert.

 

Oorsprong

De Sphynx is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika. De Sphynx is een haarloze kat die gevoelig is voor zonlicht. Naaktkatten zijn op verschillende momenten in de geschiedenis verschenen. De Mexicaanse naaktkatten dateren uit de prekoloniale periode, later werden haarloze kittens beschreven door een Franse professor E. Letard in 1938, vervolgens in 1966 in Canada en vanaf de jaren ’80 werd het fokken met deze katten populair in Europa. Het haarloze uiterlijk is te wijten aan een spontane mutatie in een recessief allel.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen